Se lansează “Connaiseur fără ifose”, de Cezar Ioan, miercuri, 19 februarie, ora 19:00 la Cărturești Verona

Editura GastroArt și revista Vinul.ro au plăcerea să vă invite la lansarea cărții “Connaisseur fără ifose -Tot ce ai vrea să știi despre vin. Și ceva în plus”, de Cezar Ioan. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona miercuri, 19 februarie 2020, de la orele 19:00. Alături de autor, vor vorbi: Ana Ioan, Cristian Pătrășconiu, Ștefan Chirițescu și editorul Cosmin Dragomir. Imediat după lansare, în timpul sesiunii de autografe vom socializa la un pahar cu vin de la Vinarte.

Publicitate
Vinarte

„Connaisseur fără ifose” – o carte deloc tehnică, o invitație la cunoaștere

Cezar Ioan: “Este – cel puțin după știința mea la acest moment – prima carte despre vin destinată amatorilor scrisă de un autor român. Cartea nu e deloc tehnică, ci folosește cuvintele cele mai simple și oferă și un dicționar al termenilor de specialitate, explicați pe înțelesul oricui nu este analfabet funcțional. Da, literatură autohtonă de profil mai există și e valoroasă, dar e destinată fie somelierilor, fie pasionaților de vin, fie marketerilor – nu publicului larg. Cartea e și o sumă de experiențe personal-profesionale, e și context pentru vin (văzut ca parte din gastronomie), e invitație la cunoaștere”.

Publicitate
VinLaMunte

Cosmin Dragomir, editor: „De multe ori, lumea cunoscătorilor de vin este prea ermetică, elitistă (chiar snoabă)”

Iată-ne la cel de al doilea titlu din colecția GastroArt dedicată cărților de specialitate din atât de fertilul și robustul domeniu al gastronomiei. În calitate de editor, sunt fericit că pot lansa un volum despre vinuri cu rol inițiatic, adresat, mai ales, celor care vor să descopere acest univers fabulos. De atât de multe ori, lumea cunoscătorilor de vin este prea ermetică, elitistă (chiar snoabă) și intimidantă. Ei bine, aceste rânduri o fac accesibilă și sunt o invitație sinceră la descoperiri empirice ale vinurilor cu ceva habar despre ele. În calitate de prieten, regăsesc în cartea lui Cezar sutele de ore de discuții prin care m-a familiarizat cu noțiunile elementare. Îi mulțumesc pe această cale pentru răbdare. Am fost exact unul dintre cei despre care vorbește la începutul textului: un individ care nu credea că va putea vreodată să diferențieze vinurile și după criterii ceva mai subtile. Ei bine, astăzi pot percepe arome secundare. Până la un nou tiraj, sper să le simt și pe cele terțiare”, spune Cosmin Dragomir – editorul cărții.