SIEL by Tohani – prima producție video românească nominalizată la Festivalul Internațional OENOVIDEO

Campania Tohani România pentru promovarea vinurilor Siel s-a derulat și prin vizualuri legate de Festival

Publicitate
Domeniul Bogdan

Spotul video “Siel by Tohani România” este prima producție românească nominalizată vreodată la Œnovidéo et Terroirs d’Images. Festivalul are are loc în perioada 28 iunie – 1 iulie 2018 în Franța în Epernay, Champagne.

Selectarea spotului video al celor de la Tohani pentru a fi proiectat în cadrul festivalului este nu doar o premieră națională, ci și un indicator privind rafinarea mesajelor promoționale despre vin de la noi din țară, care intră astfel în epoca în care pot concura cu producții similare din țări producătoare cu tradiție. Să sperăm că exemplul va fi urmat curând și de alte crame – nota redacției Vinul.Ro.

Publicitate
IPPU

Potrivit unui comunicat al cramei din Dealu Mare, Oenovideo este cel mai vechi și renumit festival de film și fotografie despre vin.

Anul acesta, festivalul are o selecție de peste 100 producții foto-video din 16 țări și împlinește 25 ani. 

Ce transmite conceptul spotului video (și vinul) Siel by Tohani?

Potrivit comunicatului, Siel (s. Afrikaans: suflet) … e despre călătoria în căutarea sensului, a sinelui și a sufletului. Este povestea unui vin-experiență, clădit pe o poveste universală. Poveste care, de această dată, se încheie și reîncepe fericit chiar aici, în România. La Tohani. Vin creat din struguri românești în cea mai importantă zonă viticolă din România, sub semnătura lui Albertus Van Der Merwe, oenologul sud-african al producătorului din Dealu Mare”.

După cum arată comunicatul de presă, încă de la apariția sa, în 1895, cinematografia și-a legat destinul de Champagne. Una dintre primele producții cinematografice ale fraților Lumière a fost realizată în 1896 pentru o mare marcă din Champagne.

 

Producția „Siel by Tohani România” a fost realizată în 2017 prin colaborarea dintre Tohani și Mediaholic Studio. Din echipa de proiect au făcut parte: Răzvan Marinescu (regie și producție), Dragoș Sabadac (director de imagine), Valentina Buzămurgă, Răzvan Marinescu & Claudia Stroe (scenariu). Mihai Ogășanu a semnat sunetul, Mihai Dăscălescu fotografia. Enologul Albertus Van Der Merwe (foto sus) și-a jucat propriul rol.