Topul național al vinurilor la bag-in-box. Înscrieri la concurs, până pe 1 martie

Primul concurs național de vinuri ambalate la bag-in-box va avea loc la București joi, 16 martie, la inițiativa Azoc Star, compania care reprezintă pe piața românească cele mai cunoscute branduri de specialitate – Smurfit Kappa (pungi) și Vitop (închideri). Potrivit organizatorilor, la această primă ediție vor participa aproximativ 50 de vinuri – un număr de început, care urmează să fie lărgit la ediția viitoare. Medaliatele vor primi însemne aplicabile pe exteriorul cutiilor, pentru a facilita recunoașterea calității de către consumatori și revânzători.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Catalin Costiniuc Azoc Star bag in boxPotrivit reprezentantului companiei inițiatoare, Cătălin Costiniuc, ideea acestui concurs a venit în primul rând din dorința de a oferi consumatorilor de vinuri la bag-in-box repere calitative valabile, certificate în mod independent, și abia în al doilea rând din dorința de a promova brandurile Smurfit Kappa și Vitop în rândul cramelor autohtone. De altfel, după cum a arătat Costiniuc, acest tip de concurs este susținut de firma-mamă, în Franța, rezultatele fiind depotrivă apreciate de către crame și de către consumatori.

“În condițiile în care un segment foarte larg de băutori – dar și restaurante – achiziționează cu precădere pentru consumul curent vinuri ambalate în bag-in-box, ni s-a părut binevenit ca și acestea să beneficieze de recunoașterea calității în urma jurizărilor profesioniste și imparțiale”, a declarat Costiniuc pentru Vinul.Ro.

Publicitate
IPPU

Cramele ale căror vinuri vor obține cele mai mari punctaje la București vor fi înscrise pe cheltuiala organizatorilor la concursul de profil din Franța, unul dintre scopuri fiind și acela de a oferi o vizibilitate mai mare vinurilor din România.

Juriul primei ediții a concursului va fi format din membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, somelieri, deținători de certificări Wine and Spirit Education Trust, bloggeri de specialitate. În afara juriului “oficial”, va exista și unul al pasionaților, care va acorda la rândul său premii “de popularitate”.

De menționat că soluțiile bag-in-box nu sunt valabile doar pentru vinuri, ci pentru o gamă mult mai largă de produse lichide, cum ar fi sucuri, apă, lapte, ulei, ouă lichide șamd. Cu 7 fabrici în întreaga lume Smurfit Kappa este liderul europan în domeniu, iar robinetele Vitop  este numărul unu mondial pentru robinete de vin.

Cramele interesate să înscrie vinuri în concurs o pot face până la 1 martie 2017
Azoc-Star SRL
Intrarea Binelui nr 1A
Sector 4, București
www.azocstar-bag-in-box.ro
Telefon : (+4)0372.775.919
E-mail: office@azocstar-bag-in-box.ro