Premium: trei dintr-o lovitură de la Crama Oprișor

17 septembrie 2018 este ziua în care Crama Oprișor și-a lansat simultan trei dintre vinurile de top mereu așteptate de cunoscători: Smerenie recolta 2016, Cabernet Sauvignon “Eticheta roșie” din recolta 2016 și emblematicul Passarowitz 1718 din recolta 2015.

Vinul premium Smerenie 2016 a fost lansat de Crama Oprișor în 17 septembrie 2018Potrivit producătorului din Mehedinți, Smerenie 2016 (ediție de 28.624 sticle) provine din struguri perfect copți de Shiraz (48%), Pinot Noir (29%) și Dornfelder (23%) care după macerare-fermentare au petrecut între unul și doi ani în butoaie de stejar, fiecare separat. “Se dezvăluie ochiului printr-o puternică intensitate cromatică, cu nuanțe de rubiniu-violaceu închis. La gust se exprimă amplu, corpolent, catifelat, cu un nas complex de ciocolată și coacăze negre armonios împletite cu nuanțe de eucalipt și coji uscate de gutui. Atât de învăluitor încât este excelent de consumat ca atare, în companii amicale, la mese gastronomice dar mai ales pentru momente de meditație lângă un șemineu aprins”.

 Passarowitz 1718 (ediție de numai 1718 sticle magnum) este un cupaj roșu din Cabernet Sauvignon (34%), Shiraz (29%Vinul premium Passarowits 1718 2015 a fost lansat de Crama Oprișor în 17 septembrie 2018), Merlot (17%), Pinot Noir (11%) și Dornfelder (9%). Notabilă la acest vin este amplitudinea aromatică (afine, mure, vișine confiate, ciocolată neagră), urmată de un gust în care fructele sunt însoțite de taninuri bine coapte și integrate într-o structură unitară, puternică, cu aciditate plăcută și cu nuanțe de vanilie și cacao. “Este un vin ce se asociază bine cu jovialitatea și este declarat perfect pentru o degustare convivială ori pentru învechire un deceniu sau două”, anunță producătorul.

Vinul premium Cabernet Sauvignon Eticheta roșie 2016 a fost lansat de Crama Oprișor în 17 septembrie 2018 Cabernet Sauvignon Crama Oprișor (sau “Eticheta roșie, cum e cunoscut) din 2016 este produs într-o ediție de 13.040 sticle. A fost maturat între 18 și 24 de luni la baricuri de stejar, ceea ce a contribuit esențial la desăvârșirea lui gustativă și olfactivă. “Arome de ciocolată neagră, tabac, cireșe amare, mosc și vanilie” se împletesc pentru a da naștere unui vin-spectacol, impunător, cu potențial ridicat de învechire.