Țuica de prune PATER medaliată cu Argint la “Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles” 2018

PATER, ţuică românească din prune de Argeș, a fost recent medaliată la Concursul “Spirits Selection” 2018, competiție de băuturi spirtoase aflată sub patronajul reputatului Concours Mondial de Bruxelles. PATER este un produs artizanal al unei familii cu o vechime în domeniu de cinci generaţii, după cum se arată într-un comunicat dat publicității de către producător.

Publicitate
Vinarte

“Dorim să punem în valoare ţuica românească şi pe alte pieţe decât cele tradiţionale şi să poziționăm această băutură alături de alte spirtoase de renume din lume, iar prin această medalie de Argint putem spune că începem să ne apropiem de țelul nostru”, au declarat reprezentanții familiei Mărășoiu, producătorii PATER.

PATER țuică de prune este realizată după o rețetă de familie, respectând însă toate regulile tehnologiei moderne

Potrivit familiei Mărășoiu, pentru PATER se folosesc prune de cea mai bună calitate de pe dealurile Argeșului, care sunt fermentate și apoi sunt distilate o singură dată, în cazan clasic de cupru de 220 litri, după care băutura se maturează timp de un an în butoi de dud și nu se filtrează, pentru a păstra mai bine aromele de fruct. Rezultă o țuică fină, de 35% vol alc, care este apoi îmbuteliată în sticle premium de 0,7 litri importate din Franța, închise cu dop de plută de cea mai bună calitate din Portugalia și purtând o etichetă unică tip letterpress aplicate și numerotate manual.

Publicitate

PATER poate fi achiziționată în magazinele fizice sau comandată online

Țuica de prune PATER și rachiurile de pere și de struguri sunt disponibile onlineCompetiția “Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles” este un eveniment de amploare și recunoaștere internațională, în care aproape 80 de degustători experți de 26 de naționalități evaluează băuturi spiritoase din peste 50 de țări (whisky, cognac, brandy, rom, vodcă, gin, piscos, grappa, baijiu, tequila și altele). Reputația deosebită a procesului de selecție și diversitatea mare a produselor înscrise spre evaluare este una dintre componentele cheie ale succesului “Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles”.

Pentru mai multe detalii despre țuica PATER, accesați website-ul: http://paterspirits.ro sau conturile de Social Media https://www.facebook.com/paterspirits.ro/ și https://www.instagram.com/pater_spirits/ 

Produsele PATER (țuica de prune, dar și rachiurile de struguri și pere) pot fi achiziționate în majoritatea băcăniilor și magazinelor specializate în produse de calitate sau pot fi comandate online de pe site-ul Vinmag.ro.