Am degustat rosé-urile Nedeea, Prince Mircea și Roza de Sâmburești – și nu trebuie să le ratezi nici tu!
Testate comparativ, rose-urile vedetă de la Vinarte au ocazia să arate ce au încomun și ce le diferențiază. Pe scurt, toate trei se înscriu aromatic în registrul fructelor roșii și în cel floral, dar fiecare o face în felul său, astfel încât chiar dacă senzațiile gustative dominante sunt de vinuri seci proaspete și energice, fiecare dă dovadă de personalitate distinctă.
Nedeea rosé 2024 – cu arome de cireșe, e robust și neîmblânzit, chiar “colțuros” pe alocuri, cere cu necesitate să fie însoțit de mâncare și face față chiar și la feluri mai consistente, precum pizza diavola, paste cu ragu, musaca, salate cu cartofi și ouă – cu sau fără maioneză. Lasă un postgust cu durată peste medie.
Prince Mircea rosé 2024 – olfactiv amintește de frăguțe și zmeură, gustativ e ca un „alergător de cursă lungă” – atletic și suplu – și lasă o impresie răcoritoare, de crema de zmeură cu iaurt. Perfect alături de salate ușoare cu brânzeturi ca burrata, mozarella ori feta. Sau cu fructe de mare. Ori cu brânză moale de capră, caldă din cuptor.