VINARTE – triplă lansare cu rosé-uri de marcă în colecția 2024 (înainte de “triunghiul” Valentine’s Day-Dragobete-1/8 Martie)

După locul I la Concursul național de rose 2023, producătorul român de vinuri VINARTE își reafirmă și în 2024 ambițiile și priceperea în domeniu, printr-o triplă lansare: Nedeea, Prince Mircea și Roza de Sâmburești proaspete, din recolta anului 2023. Programate să apară pe piață în apropiere de “triunghiul” Valentine’s Day, Dragobete și 1/8 martie ca opțiuni solide de cadou și de consum, cele trei vedete ale producătorului din Oltenia vor fi însoțite în curând și de rose-urile din celelalte game, anunțându-se competitoare serioase în cursa pentru Rose-ul anului 2024.

Am degustat rosé-urile Nedeea, Prince Mircea și Roza de Sâmburești – și nu trebuie să le ratezi nici tu!

Testate comparativ, rose-urile vedetă de la Vinarte au ocazia să arate ce au încomun și ce le diferențiază. Pe scurt, toate trei se înscriu aromatic în registrul fructelor roșii și în cel floral, dar fiecare o face în felul său, astfel încât chiar dacă senzațiile gustative dominante sunt de vinuri seci proaspete și energice, fiecare dă dovadă de personalitate distinctă.

Publicitate
Excursii

Nedeea rosé 2024 – cu arome de cireșe, e robust și neîmblânzit, chiar “colțuros” pe alocuri, cere cu necesitate să fie însoțit de mâncare și face față chiar și la feluri mai consistente, precum pizza diavola, paste cu ragu, musaca, salate cu cartofi și ouă – cu sau fără maioneză. Lasă un postgust cu durată peste medie.

Prince Mircea rosé 2024 – olfactiv amintește de frăguțe și zmeură, gustativ e ca un „alergător de cursă lungă” – atletic și suplu – și lasă o impresie răcoritoare, de crema de zmeură cu iaurt. Perfect alături de salate ușoare cu brânzeturi ca burrata, mozarella ori feta. Sau cu fructe de mare. Ori cu brânză moale de capră, caldă din cuptor.

Publicitate
Roza de Sâmburești rosé 2024 – e grațios, te întâmpină cu un salut olfactiv discret de albăstrele plus zmeură și măceșe, pentru ca gustativ să se dezvăluie drept un „mecanism de înaltă precizie și finețe”: fiecare gură stârnește și menține trează atenția, lăsând o amintire răcoroasă, care te face să mai torni. De băut alături de mâncăruri ușoare sau de sine stătător, ca vin de conversație.