Wine Explorers în România, între 6-12 iulie 2018, la Dorvena, Recaș, Catleya, Corcova și Avincis

Jean Baptiste Ancelot și echipa Wine Explorers călătoresc de regulă cu o rulotă care permite o mai mare libertate de mișcare

Wine Explorers descoperă România! Una dintre cele mai celebre echipe de “descoperitori de vinuri” din lume va efectua o vizită de documentare în România între 6 și 12 iulie: Dorvena, Cramele Recaș, Catleya, Corcova și Avincis sunt cramele de interes pe care sperăm să le vedem curând prezentate pe site-ul fondat de Jean Baptiste Ancelot.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Revista Vinul.Ro este mândră să fie partener media în această călătorie „Wine Explorers descoperă România” – care poate stârni un nou moment de interes internațional pentru vinul de la noi din țară. Somelierul George Ignat – George Wine sau Wine Tourism Romania, cum mai este cunoscut în Social Media – va fi cel care va transmite un jurnal de călătorie pentru cititorii noștri din rețelele sociale și de pe site-ul Vinul.Ro (ca o notă amuzantă, deși nu e vreun motiv de laudă, trebuie să menționăm că a fost nevoie de vizita Wine Explorers ca să aflăm și noi de existența cramei Dorvena, cu plantații de 110 hectare, deținută de cel mai mare concern agricol din Italia în vestul României, la Pâncota).

Ce poate însemna dacă proiectul Wine Explorers descoperă România?

Wine Explorers descopera Romania este un proiect de promovare a vinurilor romanesti initiat de somelierul George Ignat
Una dintre “mărcile” Wine Eplorers este modul spectaculos și nonconformist în care echipa condusă de Jean Baptiste Ancelot transmite informație și emoție vizuală. Mai sus, o imagine de Quentin Huriez

“O aventură fără precedent pentru a scoate în evidență bogăția viilor lumii, pentru a scoate la iveală vinuri originale și necunoscute, comori ascunse din regiuni viticole îndepărtate”: 75 de țări și 431 crame vizitate până acum, 4.525 de vinuri degustate pentru acest proiect, 316.000 km parcurși și obiectivul de a vizita toate țările producătoare de vin de pe glob” – este descrierea oficială, de pe site-ul propriu, a proiectului Wine Explorers. „Și dacă nu toate marile terroir-uri au fost deja descoperite?”, s-au întrebat ei. Iar răspunsul la această întrebare ar putea avantaja și țara noastră.

Publicitate

Ca să devină mai clar impactul pe care Wine Explorers îl are în lumea internațională a vinului, în 20 iunie 2018, Jean Baptiste Ancelot, fondatorul proiectului, a fost invitat să susțină conferința de închidere a simpozionului “Living Wine” organizat de Institute of Masters of Wine la Logrono, Rioja (Spania). În fața unei audiențe formate din peste 450 de persoane – Masters of Wine și studenți ai Institute of Masters of Wine și producători de vin din 30 de țări – Ancelot a vorbit despre experiențele și descoperirile sale din toată lumea.

Wine Explorers se bucură de numeroase preluări și menționări internaționale

Ar mai fi de menționat, pentru cititorii din România, că portofoliul media al Wine Explorers este deja unul extrem de vast. În afară de parteneriatul cu Le Figaro Vins (care găzduiește permanent relatările echipei de wine globe trotters), aventurile și călătoriile Wine Explorers fac periodic obiectul unor articole în influentele publicații JancisRobinson.com, Drinks Business, La Revue du Vin de France, Revue Vinicole Internationale, L’Agenda du Vin, Drinks Destinations, Vitisphere, Bonum Vinum, Haaretz, Le Quotidien, Sud Ouest, enMagnum, Revue des Oenologues și altele.