Ana Maria: de la abecedar la vinurile Alira

Un articol semnat de Poliana Parichi și publicat în ediția tipărită a revistei Vinul.Ro în vara anului 2016

Publicitate
Excursii

Ana Maria Tudose 1Ana Maria Tudose este Sales Manager pe București, Prahova și Brașov al companiei WineRo (Alira) de mai mult de un an. Are o experiență de nouă ani în vânzări, din care puțin peste doi ani în domeniul vinului, dar și 6 ani în pedagogie, baza formării ei profesionale.

Dacă o întrebi de ce a ales vinul, spune că cele mai frumoase lucruri apar din pură întâmplare. Deși și-a dorit o carieră în domeniul juridic, pașii au purtat-o către vânzări. În urmă cu 7 ani, fiind în căutarea unui job, i s-a propus un post de agent de vânzări în domeniul vinului. Și așa a descoperit ceea ce avea să devină o mare pasiune pentru ea.

Publicitate
IPPU

Studiile ei îi dovedesc spusele: Finanțe –Bănci la Universitatea Artifex (an 3), atestat de Broker Imobiliar, grad definitiv în învățământ – specializare învățător-educatoare, curs de management și  antreprenoriat, traininguri de vânzări, semn că Ana-Maria și-a căutat drumul spre ceea ce o reprezintă. Și traseul ei profesional este la fel de variat: Area Sales Manager la Alexandrion Grup România (3 ani),  Broker Imobiliar/Owner la Anna House Consulting (2 ani), agent de vânzări Horeca la Mega Distribution Grup (1 an), Sales Assistant la Mabo (2 ani) și educatoare (6 ani).

Îi place dinamismul lumii vinului și faptul că se află într-o evoluție  permanentă, lucru care își pune amprenta și asupra dezvoltării personale. Dar și faptul că intră, în permanență, în contact cu informații noi, oameni frumoși și vinuri bune. Nu ar putea spune că a descoperit lucruri care nu îi plac în acest domeniu, dar crede că există, uneori, situații în care uităm să ne bucurăm de vin.

Întrebată despre vinurile cramei pe care o reprezintă, se înflăcărează și îmi spune, în cuvinte frumoase: ”Alira  este un concept care întruchipează pasiune pentru vin, calitate, eleganță, inovație, implicare, dăruire și respect. Și dacă putem întâlni toate aceste calități într-un singur pahar, ce ne-ar opri să le degustăm? Vinurile Alira sunt o experiență unică, ce vă vor conduce într-un labirint al gusturilor rafinate și al aromelor complexe”.

Cinci vinuri românești (în afara celor pe care le reprezintă) pe care Ana-Maria le recomandă iubitorilor de vin la cererea Vinul.Ro sunt: Rhein Extra Brut (Cramele Halewood), Sauvignon Blanc Ana (Jidvei), 3 Fete Negre Anima (Aurelia Vișinescu), Cabernet Sauvignon Soare (Vinarte) și Cuvee Uberland (Cramele Recaș). În materie de restaurante, în top cinci recomandări din zonele pe care le reprezintă ar fi: Belvedere (Brașov), Shift (București), New London (Ploiești), 18 Lounge (București) și Joseph (București).

Ana Maria Tudose 3

”Vinul înseamnă poveste, oameni, pasiune, tradiție și inovație, în același timp. Știu că poate suna ca un clișeu când spun că este foarte important să faci carieră din ceea ce îți place, dar mă consider extrem de norocoasă că am avut această șansă. Pur și simplu, iubesc ceea ce fac.”

anamaria.tudose@alira.ro
Tel: 0748.298.772