Aplicația “ialoc” la primul milion de clienți aduși la masă: de la o soluție de management al rezervărilor la instrument de marketing HoReCa

Un comunicat de presă al companiei care administrează aplicația “ialoc” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play) anunță cu mândrie că în ianuarie 2021 acest serviciu a trecut pragul unui milion de clienți care și-au rezervat locuri în restaurante începând din 2017. După părerea noastră, anunțul ar trebui să stârnească interes nu doar persoanelor interesate de un loc la masă, ci și marketerilor din companiile furnizoare de produse și servicii destinate HoReCa – în mod special cramelor. Dacă un milion de utilizatori au folosit în cei 4 ani aplicația în cele peste 2.000 de restaurante partenere, ca să-și asigure un loc la masă, poate că “ialoc” poate fi un mijloc prin care furnizorii să-și asigure atât vizibilitatea către consumatori, cât și un loc bun în atenția operatorilor de restaurante.

Publicitate
Excursii

Așa cum se arată în comunicatul “ialoc”, dacă inițial aceasta a fost o soluție digitală de management al rezervărilor, între timp a devenit un instrument de marketing pentru restaurante și unul de descoperire de noi localuri pentru consumatori. Aceștia își pot înscrie singuri restaurantele favorite, pentru a le regăsi mai ușor, iar din 2019 “ialoc” este partener TripAdvisor, fiind integrată în acesta, astfel încât utilizatorii pot rezerva locuri prin aplicație direct. Aplicația a fost descărcată de 50.000 ori în cei 4 ani de existență, având în ianuarie 2021 aproximativ 20.000 de utilizatori activi.

Potrivit CEO-ului și co-fondatorului “ialoc”, Cosmin Măgureanu, “crearea de produse noi, cum a fost cazul cardurilor cadou pentru a fi folosite ulterior la restaurante, cafenele și alte magazine mici, a ajutat la creșterea notorietății brandului ialoc și (la) dobândirea unor noi publicuri care înțeleg că încercăm să aducem plus valoare afacerilor din acest domeniu, puternic afectate de criză”.

Publicitate
IPPU

Bucătăriile cele mai accesate de către utilizatori au fost: internațională, americană și urbană. În momentul de față, în aplicație sunt listate peste 2.000 de localuri din 11 orașe (București, Brașov, Iași, Sibiu, Timișoara, Cluj, Arad, Constanța, Bacău, Suceava și Satu Mare) – dar urmează și alte deschideri. 

“Pentru 2021, ialoc va continua promovarea cardurilor cadou ca alternativă pentru ieșirile în oraș, mai ales că majoritatea restaurantelor și cafenelelor înscrise în program oferă și servicii de take-away”, se arată în comunicat. Un infografic conținând cele mai importante repere ale activității acestui serviciu puteți vizualiza mai jos. (Redactor: TamaraTimofti)