29-30 martie: Artisan Food Market nr 10 la Hanu’ lui Manuc, cu mii de bunătăți gourmet tradiționale și reinterpretate

“În spatele fiecărui produs local stă o pasiune profundă față de rețete, ingrediente și metode de preparare prinse în povești întinse pe generații”, atrag atenția organizatorii târgului cu degustare și vânzare de produse artizanale Artisan Food Market care va avea loc în week-end-ul 29 -30 martie la Hanul lui Manuc. Cea de-a 10-a ediție a evenimentului va prezenta publicului bucureștean produse de serie mică, gourmet, din întreaga țară.

În lumină: alimentele artizanale și producătorii locali, crame boutique și brânzeturi de valoare internațională

“Încă de la început, evenimentul și-a propus ca scop conștientizarea consumului de produse artizanale și sprijinirea producătorilor locali”, se arată în comunicatul de presă dat publicității de către organizatori: “așa cum ai fost obișnuit, aici te întâlnești cu produse sănătoase unice în România, povești remarcabile ale fenomenului food & drink din România și te bucuri de degustări ale unor produse create după rețete vechi sau reinterpretate”. Târgul propune o întâlnire și cu peste 50 de vinuri românești create cu migală de mici crame boutique, unele dintre ele unice prin metodele de vinificație și câștigătoare de medalii de aur la concursuri de profil, peste 30 de tipuri de brânzeturi care au impresionat jurii internaționale. 

Brânză cu negrilică, cașcaval filat împletit la mână, brânză de burduf cu cireșe negre și alte bunătăți

Experiențele gustative vor fi îmbogățite cu specialități din carne unice prin metodele de preparare, dar și cu povești remarcabile care se întind pe durata unui secol de tradiție pură. ce păstrează valorile și rețetele locale. “Unele rețete sunt reinterpretate, astfel încât stârnesc acel WOW de satisfacție”, arată organizatorii târgului, care detaliză: brânza de Covurlui cu adaos de negrilică (susan negru), cașcaval filat și împletit la mână, brânza de burduf (servită cu dulceață de cireșe negre), brânzeturi de capră, caș de oaie, purceluș de lapte copt în afumătoare, mușchiuleț de capră împletit, pastramă ciobănească de berbecuț, ruladă de curcan, specialități vânătorești și delicatese cum ar fi, pieptul nobil de rață (cu portocale și coniac, afumat cu lemn de prun), piept de pui cu lămâie și șofran.

Un line-up remarcabil: rachiuri, sosuri craft, beri speciale, sirop de salvie, zacuște, miere, uleiuri și alte delicii dulci și sărate

Pe lângă selecțiile acestea, organizatorii mai puntează și oferta vastă de alte produse locale, precum rachiuri din fructe “neștiute sau mai puțin știute – exemplu porumbele, mere pădurețe (exemplele merg până la 26 de etichete care de care mai spectaculoase)”, sosuri craft, siropuri nu doar din fructe ci și din plante, sirop de busuioc purpuriu, sirop de salvie și cimbrișor, beri nefiltrate și nepasteurizate cu „upgrade” pentru gusturile cerșetoare de senzații noi, zacuște, miere, ciocolată artizanală, uleiuri de măsline premiate international, făinuri din cereale măcinate la moară cu pietre, delicii dulci, sărate și multe alte surprize din toate categoriile de produse. 

“Dacă ar fi să folosim termeni din industria muzicală, la Artisan Food Market ed. a X-a vom avea un line-up remarcabil, de neratat, și un playlist care o să vă bucure toate simțurile. Vocile și poveștile artiștilor fenomenului producției artizanale food & drink din România le asculți direct la Hanul lui Manuc”, afirmă organizatorii. Ei arată că în cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să deguste produse premium locale și să interacționeze direct cu producătorii locali, unii dintre ei aflați în premieră în București, sosiți de la peste 500 km, să înțeleagă direct de la sursă ce înseamnă sustenabilitate locală, interacțiunea cu sursa de hrană sănătoasă, trasabilitate, să afle povești gastro-oenologice remarcabile, să înțeleagă ce presupune valorificarea unor rețete locale vechi sau reinterpretări de produs. 

În plus, vizitatorii Artisan Food Market au ocazia să viziteze Hanul lui Manuc – cel mai vechi han funcțional din Europa.

Evenimentul – cu intrare liberă – este creat de #accentenoifair și susținut de pastedGraphic.png #bioshopromania, #APA.AsociatiaProducatorilorArtizani #gastroart  #VinulRo #RestaurantHanuluiManuc #zilesinopti #vinsi.eu #agendaexpo și alți prieteni la fel de dedicați. Evenimentul se aude și la radio, la #MagicFM