gastronomie romaneasca

Conferințele GastroArt: Identitate Gastronomică Națională – 9 decembrie, Becker Brau

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar trebui să fie strategia de promovare gastro-românească [...]

INDAGRA FOOD&CARNEXPO isi asteapta vizitatorii in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Romexpo

Târgul INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 se desfășoară în perioada 30 octombrie – 03 noiembrie 2019, în Centrul Expozițional Romexpo, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Târgul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României și ADDOR EVENTS și se adresează producătorilor, distribuitorilor și importatorilor de echipamente și tehnologii pentru ramuri ale industriei alimentară, respectiv: industria cărnii, panificație, industrializarea legumelor și fructelor, prelucrarea peștelui și laptelui. [...]

În Luna Gastronomiei Românești mai multe restaurante din București afișează meniuri speciale cu preparate autohtone

Am sărbătorit anul acesta, pentru prima dată, pe data de 6 octombrie, Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, zi institută prin lege, după ce a fost adoptată de Parlament, pe 27 martie 2019, la trei ani de la primele demersuri inițiate la Congresul Național de Gastronomie și Vin de Cosmin Dragomir (Gastroart.ro), Chef Nico Lontras (Rare Foods Services) și Cezar Ioan (Vinul.Ro). [...]

Medaliații Premiilor de excelență Vinul.ro & GastroArt.ro 2019

Gala Premiilor de Excelență Vinul.ro şi GastroArt s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, în cadrul celui mai mare Festival de vinuri și street food din România, Wine and Street Food Festival. Peste 150 de invitaţi au fost alături de noi într-o seară festivă atât pentru lumea vinului, cât şi pentru cei din domeniul gastronomiei. Cezar Ioan, publisher al revistei Vinul.ro şi Cosmin Dragomir, istoric culinar (GastroArt) au decernat premii cramelor din România care s-au inscris la concurs şi celor care au contribuit la dezvoltarea şi promovarea identităţii gastronomice româneşti. [...]

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională – 21 și 22 septembrie, în cadrul Șofran – multietnicfest)

În weekendul 21 și 22 septembrie 2019 continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar trebui să fie strategia de promovare gastro-românească. [...]

Reflectoarele pe Dobrogea: Ce spun expozanţii evenimentului Vinul.ro şi bucate dobrogene

Ne bucurăm ca am stârnit reacții pozitive din partea mass-media și am căutat să vedem şi reacţia expozanţilor din domeniul vinului care au fost alături de noi, atât la concurs, cât şi în cele două zile de expo food&wine. Toți au fost încântați să participe la demersul nostru și consideră că astfel de inițiative sunt binevenite în peisajul autohton, pentru că nu fac decât să contribuie la educația publicului și a gusturilor acestuia. Toţi au fost de acord că promovarea de acest tip, printr-un efort colectiv, este mai bună decât individualismul şi că trebuie să ne unim forţele pentru a pune în valoare vinurile şi gastronomia românească. [...]