gastronomie romaneasca

Cosmin Dragomir și BioShopRomania au lansat Vin pentru zacuscă

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară lansarea primei cărți de autor “Curatorul de zacuscă – texte gastronomice” o antologie de articole publicate în ultimii ani, dar și eseuri inedite despre poveștile și istoria gastronomiei românești. Vinul pentru zacuscă lansat împreună cu BioShopRomania face parte din campania de marketing a cărții și precede alte proiecte similare care își doresc să arate versatilitatea acestui preparat nelipsit din cămările noastre. [...]

BEST GRILL, cel mai tare concurs de grătare din România, pune pe jar industria cărnii

Chefi cunoscuţi pe plan naţional şi internaţional, precum Antonio Passarelli, Iosif Ştefănescu, Orlando Zaharia, Iulian Olaru şi Paul Sisserman, vor face parte din comisia care va juriza produsele din carne intrate în concursul BEST GRILL, cea mai importantă competiţie de grătare din sud-estul Europei. Concursul va avea loc în cadrul evenimentului CARNEXPO GRILL, organizat pe 4 şi 5 iunie la complexul exclusivist Theodora Golf, de lângă Alba Iulia. [...]

Conferințele GastroArt: Identitate Gastronomică Națională – 9 decembrie, Becker Brau

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar trebui să fie strategia de promovare gastro-românească [...]