We Are Romania, YOU ARE WELCOME! Luna gastronomiei cu Fetească în restaurantele La Mama (Ateneu și Muzeul Țăranului Român)

Sub egida mișcării de idei și de promvoare WeAreRomania.com / YOU ARE WELCOME, publicația Vinul.ro și partenerii au lansat în prima parte a lui iunie 2024 „Luna gastronomiei cu Fetească” în două dintre restaurantele lanțului HoReCa La Mama din Capitală – respectiv Ateneu și Muzeul Țăranului Român. Pe durata campaniei, clienții vor găsi pe mese un meniu prescurtat, cu bucate de pe actualul teritoriu al României selectate din gastronomia locațiilor și asociate cu vinuri autohtone disponibile la sticlă și, majoritatea, și la pahar (NU doar din Fetească albă, regală sau neagră). De menționat că, în funcție de feedback-ul consumatorilor, e posibil ca Luna Gastronomiei cu Fetească să dureze… mai multe luni 🤣. Pentru iubitorii de tării, sunt propuse și 2 oferte de spirtoase tradiționale – o horincă de pere marca „La horincie” și o țuică „Zetea”.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Ce propune meniul Lunii gastronomiei cu Fetească?

Ochiurile la capac sunt asortate cu spumantul casei, din Frâncușă de Cotnari,  antreurile românești cu rose-ul casei din Fetească neagră, ciorba țărănească cu afumătură și ciorba rădăuțeană cu horincă și țuică, midiile de Marea neagră în sos de vin cu Fetească regală, sarmelele cu Fetească neagră de Cotești, burgerul din carne de oaie cu Fetească neagră (roșu), cârnații de Pleșcoi cu Negru de Drăgășani și Novac de Stârmina de la Vinarte, pastrama de oaie la tigaie cu asamblajul roșu Făurar de la Davino, din Dealu Mare, gulașul ardelenesc cu Feteasca regală Sole de la Recaș, papanașii și gogoșelele după rețeta casei cu asamblajul Răsfăț, din Tămâioasă românească și Frâncușă.

Campania „Luna gastronomiei cu Fetească” din restaurantele La Mama are loc după ce publicația Vinul.ro a promovat 2024 drept „Anul de Fetească / E curată, românească!”,  cu scopul de a spori notorietatea și accesibilitatea soiurilor autohtone de struguri pentru vin și de a consolida reputația acestora în context gastronomic și de comunicare. În același scop, în data de 3 iunie, împreună cu Asociația Winelover România, publicația Vinul.ro a organizat și un concurs de vinuri din soiul Fetească regală – de Ziua internațională a acestui soi.

Publicitate