Bacanta Chardonnay 2017 și Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel (Crama Gîrboiu), medaliate cu aur la Concours Mondial de Bruxelles

Două vinuri românești produse de Crama Gîrboiu din Vrancea, Bacanta Chardonnay 2017 DOC Cotești și Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel 2017 DOC Cotești, au luat medalii de aur la cea mai importantă competiție internațională de vinuri, Concours Mondial de Bruxelles.

Publicitate
Domeniul Bogdan

La ediția cu numărul 26 a Concoursului Mondial de la Bruxelles (CMB) au fost selectate  9.180 de vinuri din întreaga lume. Rezultatele au fost publicate vineri seară pe site-ul oficial al competiției. Juriul  aceastei ediții a fost format din 350 de degustători autorizați reprezentând 50 de țări.
Sunt extrem de fericită și mândră pentru aceste distincții obținute. Nu doar pentru Crama Gîrboiu, ci în special pentru județul Vrancea și mai ales pentru România, pentru că în acest mod putem să apărem pe harta internațională a vinului bun. S-a muncit și investit enorm în toată această perioadă și pe această cale le mulțumesc tututor celor implicați în acest proces minunat al vinului. Ne-am propus ca și pe viitor să oferim mândrie și vinuri de înaltă clasă„, a spus Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu.
Crama Gîrboiu este o afacere de familie înființată în anul 2005 și deține o suprafață de aproximativ 250 de hectare în zona viticolă Cotești din județul Vrancea. În ultimii ani, compania a primit premii internaționale pentru vinurile sale, printre care Bacanta Chardonnay Barrique, care a fost cel mai premiat vin alb din România anul trecut (aur la Mundus Vini Germania, aur la Berliner Wine Trophy, argint la Concours Mondial de Bruxelles, bronz la Decanter) sau Epicentrum Aligote și Muscat, declarat cel mai bun vin alb din România în 2013 la Mundus Vini Germania.