Vinul.ro

Vinul.ro

O revelație dobrogeană: Primordial organic, pe trend biodinamic

Spre marea surpriză a organizatorilor, un Chardonnay românesc certificat “organic” s-a clasat pe primul loc la concursul de vinuri dobrogene derulat la Constanța în 14 iunie 2019. E Primordial, de la Domeniul Bogdan – și este, cred, pentru prima dată când un vin astfel certificat depășește nivelul de calitate caracterizat de obicei drept “aaa, daa, interesant, ce înseamnă asta organic”. Am căutat să aflăm mai multe detalii despre Chardonnay-ul Primordial de la Oana Stan, marketing manager – mai ales că și o Fetească neagră purtând aceeași denumire și certificare a obținut un punctaj de top. [...]

Shaorma “cu de toate” – produs tradiţional românesc? Merge si cu vin?

“Shaorma cu de toate&more” a continuat seria dezbaterilor Unexpected by Apropo Tv, după “Circ prost, pâine bună”, despre care am scris aici. Ce înseamnă shaorma pentru români şi dacă îşi depăşeşte condiţia de aliment, ajungând un simbol culinar, au încercat să desluşească moderatorii Andi Moisescu şi Dragoş Vasile, alături de invitaţii lor – Cosmin Dragomir, istoric culinar (gastroArt), Chef Foa şi Iulian Comănescu, jurnalist. [...]

Wine&food, concerte, Wimbledon, ploaie – de toate, pentru toţi la Palatul Parlamentului, în week-end-ul trecut

A fost un week-end plin la Palatul Parlamentului, unde s-a desfăşurat a treia ediţie a celui mai mare eveniment de vin şi street food din România, Wine&Street Food Festival. Vizitatorii au avut la dispoziţie, timp de trei zile, vin şi mâncare pe toate gusturile, concerte live şi memorabilul meci de tenis de la Wimbledon, pe care l-au putut urmări pe ecranul instalat la intrare. [...]

Reflectoarele pe Dobrogea: Ce spun expozanţii evenimentului Vinul.ro şi bucate dobrogene

Ne bucurăm ca am stârnit reacții pozitive din partea mass-media și am căutat să vedem şi reacţia expozanţilor din domeniul vinului care au fost alături de noi, atât la concurs, cât şi în cele două zile de expo food&wine. Toți au fost încântați să participe la demersul nostru și consideră că astfel de inițiative sunt binevenite în peisajul autohton, pentru că nu fac decât să contribuie la educația publicului și a gusturilor acestuia. Toţi au fost de acord că promovarea de acest tip, printr-un efort colectiv, este mai bună decât individualismul şi că trebuie să ne unim forţele pentru a pune în valoare vinurile şi gastronomia românească. [...]