Vinul.ro

Vinul.ro

Conferințele GastroArt: Identitate Gastronomică Națională – 9 decembrie, Becker Brau

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar trebui să fie strategia de promovare gastro-românească [...]

Galeriile Artmark organizeaza cu ocazia Sarbatorilor prima licitație profesionistă de vinuri din România

Marți, 10 decembrie 2019, ora 19:00, Galeriile Artmark organizeaza la Palatul Cesianu-Racoviță  prima licitație profesionistă de vinuri din România. Va veti intalni cu vinuri special create pentru colecționari rafinați, zămislite în renumitele regiuni viticole ale Franței, Italiei, Spaniei sau în tradiționale podgorii românești, fine și pline de eleganță. Acestora li se adaugă o colecție remarcabilă de vinuri din cele mai cunoscute zone viticole din lume. [...]

INDAGRA FOOD&CARNEXPO isi asteapta vizitatorii in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Romexpo

Târgul INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 se desfășoară în perioada 30 octombrie – 03 noiembrie 2019, în Centrul Expozițional Romexpo, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Târgul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României și ADDOR EVENTS și se adresează producătorilor, distribuitorilor și importatorilor de echipamente și tehnologii pentru ramuri ale industriei alimentară, respectiv: industria cărnii, panificație, industrializarea legumelor și fructelor, prelucrarea peștelui și laptelui. [...]

Ediția 33 a Chefs Round Table – cu chefii, de ziua lor !

lid – Locantă românească a fost gazda din această lună a Chefs Round Table Romania, eveniment ajuns la cea de-a 33-a ediție. Sub deviza Chefs – Profesioniști – Unitate – Respect – Socializare, evenimentul, care are loc o dată pe lună, într-o zi de luni, reunește profesioniști din domeniul HoReCa (chefi, manageri de restaurante, jurnaliști de specialitate, bloggeri). [...]

Caietul somelierului elaborat de Sergiu Nedelea, un manual reușit de cultură oenologică

Cartea elaborată de Sergiu Nedelea este o lucrare de referință pentru someleria românească; ea evidențiază eforturile impresionante ale autorului în privința documentării, a selecției de imagini și fotografii relevante pentru tematica abordată, dar mai ales ingeniozitatea prezentării descriptorilor senzoriali din lumea vegetală în pahare de degustare, fără a neglija și elementele promoționale aparținând unor societăți vitivinicole autohtone [...]

Celebra școală culinară Institut Culinaire Disciples Escoffier se lansează în România ca institut de sine stătător

Institut Culinaire Disciples Escoffier, una dintre cele mai reputate școli culinare la nivel internațional, se lansează ca institut de sine stătător sub coordonarea cunoscutului antreprenor, proprietar de restaurante atât în Romania, cât și în Franța, și Președinte al Asociației Disciples Auguste Escoffier în România, Ștefan Oprea. [...]

MAUVE Wine Experience (6-7 septembrie) – Două zile de festival cu muzică şi proiecţii de film în via de la Tohani

În perioada 6-7 septembrie 2019 are loc cea de-a treia ediție a unui festival unic de muzică și film în mijlocul viei Tohani România. La doar o ora și jumătate de București, în plină perioadă de cules, MAUVE – Wine Experience aduce publicul în inima naturii, pentru două seri memorabile de toamnă cu plimbari prin vie, concerte, proiecții de film, degustări de vinuri, concursuri de cules și de fotografie și multe alte experiențe speciale. [...]

O revelație dobrogeană: Primordial organic, pe trend biodinamic

Spre marea surpriză a organizatorilor, un Chardonnay românesc certificat “organic” s-a clasat pe primul loc la concursul de vinuri dobrogene derulat la Constanța în 14 iunie 2019. E Primordial, de la Domeniul Bogdan – și este, cred, pentru prima dată când un vin astfel certificat depășește nivelul de calitate caracterizat de obicei drept “aaa, daa, interesant, ce înseamnă asta organic”. Am căutat să aflăm mai multe detalii despre Chardonnay-ul Primordial de la Oana Stan, marketing manager – mai ales că și o Fetească neagră purtând aceeași denumire și certificare a obținut un punctaj de top. [...]