Berbecuțul din grădina urbană

După lungi plimbări prin țară cu unele descoperiri de-a dreptul surprinzătoare la multe dintre restaurantele vizitate, a venit și rândul celor din București să fie vizitate pentru proiectul nostru de gastronomie românească de secol XXI. Într-o zi foarte călduroasă s-a nimerit prima oprire și nici că se putea start mai bun decât pe o terasă răcoroasă, plină de verdeață – a fost Lugo – una dintre cele mai frumoase și pe val grădini urbane din centrul capitalei.
Am apreciat ospitalitatea și felul în care s-au pregătit cei de aici pentru tema noastră, cu atât mai mult cu restaurantul are un meniu internațional, fără preparate românești.  O farfurie frumoasă, lucrată  de tânărul chef Ambrose Eiler Florin: cotlete de berbecuț la cuptor, marinate în vin cu mirodenii, savuros combinate cu sosuri și mămăliguță.  

Publicitate
Vinarte

chef_lugoCotletele au fost ținute la marinat nu mai puțin de 24 de ore într-un amestec de vin alb cu rozmarin, cimbru și usturoi, care i-a luat doar ușor din gustul specific de carne de berbec, dându-i din aromele specifice condimentelor și o textură fragedă. Ne-a plăcut și armonia asocierii cu sosul de turmeric, ușor picant și cu prospețimea pesto-ului de busuioc cu mentă. Au venit însoțite de mămăliguță (mai spre polenta – cu parmezan) și cartofi la cuptor cu rozmarin, rumeni și jucăuși; în completare, pentru plating și sezonalitate – roșie confiată, bărcuță gratinată de ceapă cu sos de șofran și rulou de dovlecel cu cremă de brânză.

Editorii Vinul.Ro i-au asortat acestui preparat Cuvee Charlote de la SERVE Ceptura, asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească neagră, devenit emblematic pentru vinurile romanești de gastronomie. Intens, cu aromatica sa bogată de prune uscate, stafide,  scorțișoară și trufe e un însoțitor perfect  pentru cărnurile roșii.

Publicitate

gradina_lugo

Oaza de verdeață de la Lugo cu plante cățărătoare, copaci și flori devine feerică seara, luminată de zeci de beculețe, iar joia, vinerea și sâmbăta, te poți delecta fie la o seară wine& jazz, fie cu live-uri ale unor artiști și trupe sau dj.

Coordonate: Lugo Restaurant & Lounge. Str. George Enescu nr.23 București. Tel.: 0785.238.910. E-mail: restaurant@lugo.ro, www.lugo.ro, www.facebook.com/LugoBucharest