Boris lovește din nou! De data asta, în cârdășie cu Chef Cristian Dobrean și băieții de la Scotland Yard, Timișoara

Mailul de la Boris (poznașul din foto mic) m-ar fi lăsat lat – noroc că stăteam pe scaun! Descrierea de la Scotland Yard din Timișoara mi-a gâdilat plăcut glandele salivare și imaginația și m-a amuzat: “Meniul este unul care se “învârte” în jurul cărnii de porc, iar chef Cristian Dobrean a reușit s-o “rumenească” cum nu se poate mai bine, făcând să fie dragoste la prima vedere sau, mai corect spus, “prima îmbucătură”. “Asta nu-i o poveste în care tragem mâţa de coadă şi despicăm firul în patru. N-o să auzi cum numele de “yard” vine din engleză sau franceză, cum se poartă. Și nici n-o să ne batem cu pumnu-n piept c-avem cimpoaie pe pereţi şi tradiţie scoţiană în farfurie. Pentru că n-avem!

Publicitate
Vinarte

Unu’ la mână, nici vorbă s-avem grădină (say whaaat?) şi – doi la mână – Scotland Yard n’are nimic de-a face cu Scoţia. Nici cu Sherlock Holmes. Nu, nici cu Scotch Wiskey. E Scotland pentru că în spate suntem ăia trei de-avem Scotishu’ (alt cunoscut local – nm); şi Yard, pentru că după două-trei spriţuri, orice sună bine. Am vrut un loc unde se mâncă bine şi mult. Reţetele’s de pe la şvabi, saşi şi de pe aiurea, pâinea și șoncu’s de’ale locului, castraveţii’s acri să te scoată din beție, iar pe perete, avem înfipt un cap mare de mistreţ, ca să ştii unde ţi-e locu’… Glumim, deşi măcelaru’ nostru e un tip tranşant (…) Suntem firi dintr-o bucată – sinceri şi căliţi ca ceapa din fasolea bătută – nu gătim ca la maică-ta acasă (că poate nu-i vreo specialistă) şi-ţi trântim în farfurie porţii de “cefe late, fleici şi hălci de n-au să-ţi încapă-n fălci” (n-am găsit altă rimă!)”

Prea le zic bine băieții ăștia, e mai bine să-i las să se exprime!

Fălcuțe de porc cu cartofi țărănești – avem “deal” local cu măcelarii, care ne furnizează zilnic fălcuțe fragede și proaspete de porc, pe care le scăldăm bine-bine în sos de barbeque și le lăsăm la cuptor, până prind bujori în obrăjori. Cartofii ni-s naturali, culeși de pe meleaguri, pentru că știi cum se spune… obrazu’ subțire cu aroganțe se ține. Iar ca să nu ne bată nimeni obrazu’, îi rumenim până-i aurim, ca să îți lucească pofta la vederea lor și în loc de săru’mâna pentru masă, să ne spui: mai trec pe la voi! Asociere? Drăgaica Roșie!

Publicitate

Pizdulice de porc cu cartofi zdrobiți și sos chimichurri (foto din deschiderea articolului) – denumire populară pentru mușchiul inghinal al porcului, ce intimidează prin frăgezime, suculență și straturi fine de grăsime. Așa-i zice, așa-i spunem! Nimic care să te jeneze sau să te îmbujoreze la auz, că-i delicatesă ce se topește în gură si-o găsești doar la noi în bătătură. Odată ce te așezi la masă, ți-o aducem caldă, proaspătă și zemoasă, ca să-ți satisfacă pofta, să te gândești la ea în fiecare zi… și să revii! 🙂 PS: pentru siguranța conjugală, recomandăm să-i faci o poză de fiecare dată, ca să n-ai probleme când te întreabă: ce ai mâncat azi? Asociere? La Cetate Fetească neagră.

Scotland Yard
Str Eugeniu de Savoya Nr 9, Timișoara. Telefon: (+4)0727318326, Facebook/scotlandyard.timisoara/