Boris, mă omori cu zile! Reliva, zici? La Oradea?

Acum, pe final de călătorie virtuală prin cârciumile recomandate mie de prietenii de la Oprișor, cred că trebuie să scriu câteva cuvinte și despre unul dintre cei mai entuziaști “recomandatori” – Florin “Boris” Ionescu (foto dreapta, mic). O să încep prin a spune că e rarissim să încapă într-un zdrahon ca el atâta pasiune și tandrețe pentru mâncare (și asocierea ei cu vin). Dacă nu l-ați cunoscut încă, vă recomand să-l căutați pe Facebook și să mergeți undeva la vreun eveniment unde prezintă el vinurile – promit că veți fi încântați să-l cunoașteți! Pe mine mă cam chinuie, mărturisesc: îmi face niște descrieri de-mi lasă gura apă exact “când îi e greu voinicului”, adică după ce tocmai mă mândream că am scăpat de 7 kilograme pe care mi le-au găsit doctorii în plus.

Publicitate
Oprisor

De data asta, mi-a rupt gura cu Reliva (vedeți aici Facebookul lor), din Oradea: “Chef Lavinia Maier, împreună cu soțul ei, au decis să se întoarcă în Oradea după mulți ani în Belgia și să deschidă un restaurant în care să îmbine bucătăria belgiană cu cea bihoreană. Având suportul Asociației Millesime, în 2019 s-au relocat în Cetatea Oradiei pornind un proiect în care promovează producătorii locali și gastronomia bihoreană cu influențe moderniste. Pot spune că aici am mâncat cel mai interesant piept de rață, influențat poate și de asocierea cu o Drăgaică Roșie și, nu în ultimul rând, cu atmosfera liniștită din vechea cetate”.

După ce mi-a trimis pozele cu “Duo de rață cu sos de vișine și pere poșate și piure de țelină”, m-a torturat cu descrierea unei fripturi de porc din rasa Mangalița (Tomahawk cu cremă de legume și cartofi aurii) alături de Vestitor de Oprișor și mi-a dat “decisiva” (sau a “detonat nucleara”, cum scriu pe burtieră televiziunile de știri senzaționaliste) cu “aripioară de porc cu ceapă caramelizată și mazăre, în asociere cu Fetească Neagră La Cetate”. Mi-a mai dat câteva ghionturi la pofta de mâncare și cu salata de vară cu ouă de prepeliță și Zinfandel alb Caloian, pulpe de rață cu sos de gutui, pere poșate și cartofi piure, piept de pui cu sos de vișine sau miel. Până aici, Boris! Până aici!

Publicitate

* În imaginea din deschiderea articolului, Ragu de miel cu maioneză de sfeclă roșie, compatibil cu Smerenie

Reliva, Oradea, Cetatea Oradea
Str Piața Emanuil Gojdu Nr 41, Cetatea Oradea, Corp K, tel: (+4)0359170800, website: www.reliva.ro