Bulzul ciobanului îmi lasă Sauvignon blanc în gură! Cu ouă de țară și bacon. La Casa Doina, în București!

Spun brânză de burduf, ouă de țară proaspete și bacon – toate, învelite în mămăligă catifelată – și deja îmi curge Sauvignon blanc prin glandele salivare. Iliuță Cucu (foto mic) “oprișoreanul” care mi-a recomandat Casa Doina, unde se găsește bulzul ăsta de poveste, m-a sfătuit și către Sauvignon blanc-ul La Cetate, de la ei. Dar cred că mai important de spus acum, cât mai e vreme de terase, e că grădina de vară de la Casa Doina este în centrul Capitalei și are cam 3.000 mp, așa că, practic, aproape poți să te pierzi în ea. Cu bulzul menționat ori cu Black Angus, dacă mațele fine, glezna de balerină sau găurile de la curea reclamă un cotlet la grătar cu legume de sezon – caz în care smerenia e insistent recomandată. Smerenia cu “s” mare, fiindcă nu de cucernicie vorbesc aici, ci de asamblajul roșu complex și mătăsos creat de Veronica Gheorghiu și Liviu Grigorică din Shiraz, Pinot Noir și Dornfelder.

Publicitate
IPPU

Nu ratați Papanașul Doinei! Merge și el cu vin. Iar dacă tot stați să vă tihnească, admirați puțin clădirea creată de părintele arhitecturii românești, Ion Mincu, și imaginați-vă cum era aici pe vremea boierilor și târgoveților care se retrăgeau la răcoreală după bătăile cu flori de la Șosea.

Casa Doina, București
Șoseaua Kiseleff Nr 4, tel: (+4)0745009009, website: www.casadoina.ro

Publicitate
Domeniul Bogdan