Roxana Ferchiu (foto mic), mulțumesc frumos! Nu știu dacă se înțelege bine din poze “ce avem noi aici, dar ce avem noi aici?”, așa că traduc eu, ca să încredințez informația “memoriei nemuritoare” a internetului: avem odată o fasolică bătută cu tahini (pastă de susan), ulei de floarea soarelui presat la rece, dulceață de ceapă și șunculiță țărănească crocantă; iar a doua oară avem vinete coapte la jar, cu cremă de brânză, ulei de dovleac presat la rece, sos de rodii și ceapă roșie marinată în oțet de coacăze. ADJUDECAT!, îmi fac bagajele pentru Galați.
CA(fe) JOU(rnal), te rog să fii deschis când vin! Pentru că vin, da? Vin, adică Rusalcă albă, un asamblaj complex din Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling și Pinot Grigio: “Spune-i că ești călător obosit / Departe de dureri omenești / Scoate-l și pierde caftanul / Coboară cu Rusalca-n povești” (Serghei Esenin – “Dedicații. Scrisori”, 1915 – în traducerea lui Aurel Anghel). Și, dacă tot vin, atunci să fie și-un Sauvignon blanc pur-sânge, în “interpretarea” Veronicăi Gheorghiu și a lui Liviu Grigorică, autorii Caloianului de la Oprișor – un recital de prospețime vegetală (“flori de viță, soc, iarbă subțire”, așa spun creatorii lui).
Ca Jou
Galați, Str Domnească Nr 85, www.restaurantcajou.ro, tel: (+4)0748226462