CARNEXPO GRILL, reprogramat pentru 24-25 septembrie 2020

În contexul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul României, organizatorii CARNEXPO GRILL au luat decizia de a amâna evenimentul programat ințial pe 4 şi 5 iunie 2020, la Theodora Golf Club, de lângă Alba Iulia. Acesta a fost reprogramat pentru perioada 24-25 septembrie 2020, potrivit unui comunicat al organizatorilor. “Prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus pe teritoriul țării noastre reprezintă și una dintre misiunile CARNEXPO GRILL. Iar, pentru a nu risca să pună în pericol sănătatea celor care și-au anunțat prezența la eveniment, organizatorii au hotărât amânarea acestuia pentru toamnă. Va fi, practic, prima reunire a reprezentanţilor industriei cărnii după o lungă perioadă în care majoritatea evenimentelor au fost amânate sau anulate”, se arată în comunicat.

Publicitate
Telna

CARNEXPO GRILL se va desfășura în același loc stabilit – Complexul Theodora Golf Club, de lângă Alba Iulia, și se va respecta programul deja anunțat.

„Siguranța și sănătatea participanților sunt prioritare pentru noi. Considerăm că este de datoria noastră să luăm toate măsurile, să evităm pe cât posibil orice risc sanitar și să asigurăm integritatea tuturor celor înscriși la eveniment. Recomandăm ca în această perioadă sa dăm cu toţii dovadă de responsabilitate, atât pentru noi, cât şi pentru cei din jur, pentru a reuşi să prevenim cât mai mult răspândirea acestei virus. Așadar, am luat decizia de a reprograma evenimentul pentru 24-25 septembrie 2020. Le mulțumim tuturor pentru înțelegere și ne dorim să ne vedem cu bine în toamnă!”, a declarat Eugen Capră, organizatorul CARNEXPO GRILL. 

Publicitate
Caloian

Participă peste 200 de specialiști din industria cărnii

CARNEXPO GRILL este organizat de revista INDUSTRIA CARNII.RO și de platforma de specialitate EUROMEATNEWS.COM. Evenimentul va sta sub deviza MEAT YOUR PASSION. CARNEXPO GRILL reprezintă o oportunitate unică de a împărtăși idei cu peste 200 de specialiști cheie din industria cărnii, pe teme de maxim interes. 

În programul evenimentului sunt cuprinse: o seară festivă cu grătar, degustare de vinuri alese, dar și recomandări ale somelierilor, timp de recreere și socializare prin participarea la jocul de golf, zone de show-uri culinare unde chefi de renume vor pregăti multe surprize.

„Este un nou format de conferință, care elimină barierele formale și facilitează acea parte extrem de importantă a întâlnirilor profesionale – și anume socializarea la un grătar și un pahar de vin în aer liber într-un loc de top. Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem cu specialiștii din sectorul de carne și să ne împărtășim reciproc experiențele personale în ceea ce priveşte obținerea celor mai bune produse din carne”, a declarat Eugen Capră. 

La eveniment vor participa reprezentanți ai celor mai mari producători și procesatori de carne din România și din străinătate, buyeri de top din sectorul de retail, importatori și exportatori din domeniu, delegați ai Ambasadelor, dar și chefi care reprezintă sectorul HoReCa.

Cum arată programul CARNEXPO GRILL

Desfășurat pe parcursul a două zile, CARNEXPO GRILL are un program complex care include activități diverse.

CONCURSUL BEST GRILL. Cele mai bune produse pentru grătar vor fi jurizate și premiate. Pentru a fi eligibile, produsele înscrise în competiţie trebuie să fie din carne, de proveniență națională sau internațională, și să fie acreditate pentru comercializare. În atenția juriului pot fi aduse produse din carne de porc, de vită, de oaie sau pasăre. De la mici, hamburgeri sau cârnați, până la coaste afumate sau produse inovatoare, orice se pretează a fi gătit la grill poate obține aprecierea juriului.

În evaluarea acestor produse, care se va face în mod anonim și in blind, se va ține cont de starea exterioară și de textură (valabil și pentru produsele proaspate, dar și pentru semi-preparate), de aspect, culoare și compoziție, de consistență, de miros și de gust.

Antonio Passarelli, Iosif Ștefănescu, Orlando Zaharia, Iulian Olaru și Paul Siserman vor face parte din comisia care va juriza produsele din carne intrate în concursul BEST GRILL, cea mai importantă competiție de grătare din sud-estul Europei. 

Totodată, alături de aceşti specialişti din industria cărnii vor fi şi producători de băuturi care vor pune pe masa participanţilor la eveniment cele mai apreciate vinuri româneşti, sortimente de bere artizanală şi nu numai, dar şi băuturi spirtoase consacrate.

CERTIFICARE ȘI MEDALII. În cadrul unei ceremonii speciale, produsele desemnate câștigătoare de către chefi vor fi premiate cu câte un certificat și o medalie. În funcție de punctajul obținut, se vor acorda: medalia de aur (50 de puncte), medalia de argint (45-49 puncte) și medalia de bronz (40-44 puncte).

Premii speciale vor primi și produsele care nu au întrunit punctajul pentru obținerea unei medalii.

DEGUSTARE DE PRODUSE. CARNEXPO GRILL este ocazia perfectă de a savura produsele propuse de participanți și de a împărtăși experiențele de business cu ceilalți concurenți.

CARNEXPO GOLF TROPHY. Concursul de golf organizat cu această ocazie va fi momentul perfect de relaxare în aer liber, la cel mai mare resort de golf din România. Va fi o competiție amicală, însă pe cel mai lung traseu din Europa – par 6 – 735m.