GastroXperiențele continuă la Casa Timiș: meniuri din Bordeaux, Toscana și Dealu Mare sunt accesibile în noiembrie

Cum sună un prânz care începe cu salată Niçoise cu ton, fasole verde și ouă fierte, continuă cu brânză de capră, baby spanac și semințe de pin, apoi rillettes de porc, terină de foie gras cu smochine, platou de charcuterie, baby calamar cu sos tartar, brânzeturi franțuzești cu dulceață de ceapă, pâine artizanală din Franța și continuă cu supă de ceapă sau de pește, coq-au-vin, moules marinière, confit de canard, entrecôte à la Bordelaise, garnituri ca varză roșie cu vin roșu și stafide, fasole verde cu migdale și usturoi, hribi de Bordeaux, sparanghel în sos alb cu trufe? Ei, bine, ăsta e doar meniul (fără să menționăm desertul) PRIMEI întâlniri din seria de GastroXperiențe programată pentru noiembrie la Casa Timiș, în Chițorani, Dealu Mare. Sub acest concept, în datele de 7, 14 și 21 noiembrie 2021, Chef Nico Lontras și echipa lui de la Casa Timiș te plimbă – gastronomic vorbind – prin Bordeaux, Toscana și… Dealu Mare la superlativ. Meniurile costă 249 lei / persoană (rezervările sunt posibile doar pentru minimum 4 persoane), iar locurile pot fi rezervate pe site-ul locației!

Publicitate

… dar să nu ne limităm la Franța! Să vedem, Italia ce are?

Capresse, Prosciutto melone cu rucola şi parmezan, Vitello tonnato, platouri cu brânzeturi, ciuperci umplute cu ricotta şi spanac, salată cu fructe de mare marinate cu ulei de măsline, salată Cesar, măsline sau anghinare marinate, pomodori secchi, mix de salată verde, urmate de Zuppa Toscana sauMinestrone și pui Parmiggiano, Ragù Toscano al forno cu pasta penne, Tagliata di Manzo, Polpo alla Luciana (caracatiță), risotto cu trufe, sparanghel cu parmezan, cartofi la captor și pepperonata, cu un desert cu Tiramisù, Panna Cotta sauCannoli. E meniul toscan din data de 14 noiembrie la Casa Timiș.

Cum arată un prânz sofisticat cu specific de Dealu Mare?

În interpretarea echipei lui Nico Lontras, un prânz bogat „de Dealu Mare” începe cel mai bine cu salata de vinete, zacusca de ciuperci de pădure, fasolea bătută cu trufe, salata de roşii cu pesto de leuştean, cea de păstrăv afumat, icre, conopidă, sfeclă cu hrean, murături, ciuperci cu nuci, brânzeturi românești și pâine de casă cu cartofi. Continuă cu o ciorbă de Buzău cu afumătură sau un borş de cocoş, după care intră în scenă „main”-urile românești: saramură cu file de biban, ceafă de mangaliță gătită domol, sarmalele de vită în foi de viță, pastrama de miel în sos de vin roşu cu cremă de mămăligă, prazul cu măsline, ghiveciul de legume și altele, iar la final deserturile ca tarta cu brânza de vaci şi stafide, plăcinta de casă cu mere sau gogoşile cu smântână şi gem de afine din livada Casei Timiș.

Publicitate
Oprisor

Dacă vă face cu ochiul, nu uitați: rezervați din timp!