De 24 ianuarie, Unirea Principatelor se petrece la Casa Timiș! Unire în gastronomie

Nu-i “la Milcov cu grăbire”, dar sigur e de savurat “dintr-o sorbire”: „Mica unire” din 24 ianuarie 2022 se sărbătorește cu fast culinar românesc, într-un cadru natural și arhitectural ieșit din comun, la resortul enoturistic Casa Timiș, în Dealu Mare. Echipa de bucătari condusă de Nico Lontras și Ioan Șușală a pus la punct un meniu tradițional special pentru după-amiaza acestei ocazii festive, iar pentru cei care doresc petreacă mai multe zile a fost creat și un pachet special de cazare.

Publicitate

Un răsfăț culinar inspirat de tradiție 

Pâté-ul de rață cu glazură de vin roşu, fasolea bătută cu jumări de mangaliță, zacusca de casă cu hribi, salatele – de conopidă, de icre de știucă sau de sfeclă cu hrean – sunt doar deschiderea festinului de 24 ianuarie, alături de o cană de fin fiert sau de țuică fiartă. Oaspeții au de ales apoi între ciorba ardelenească cu afumătură sau borșul de cocoș cu sfeclă purtând semnătura inonfundabilă a Chefi-lor Nico Lontras și Ioan Șușală, pentru ca la felul principal să se bucure de midii în sos de toșii la tigaie, tochitură moldovenească la ceaun, ciolan glazurat cu miere și usturoi, varză a la Cluj, fasole și mămăligă la ceaun, murături, mujdei fin. Plăcinta cu mere cu sos de vin, poalele-n brâu și sorbetto-ul de țuică devenit emblemă a bucătăriei Casei încheie meniul festiv care costă 269 lei / persoană și este disponibil în această zi începând de la orele 12.00, până la 16.00. Rezervările se fac pentru grupuri de minimum 4 persoane.

Pachete de cazare pentru 3 nopți cu mic dejun și masa festivă

Pentru cei dornici să se relaxeze mai mult decât cu un prânz de gală în mijlocul podgoriei Dealu Mare, resortul Casa Timiș a pregătit un pachet turistic cu intrare pe 21 ianuarie și ieșire în 24, la prețul de 2.150 lei / 2 persoane în cameră dublă sau twin și 2.720 lei în apartament. Atât pachetele cu cazare cât și rezervările pentru prânzul festiv sau orice alte informații suplimentare pot fi accesate pe site-ul resortului sau la numerele de telefon de contact afișate acolo.

Publicitate