Cava Sangria – trendul verii la Vinexpert. Ole!

Cava Sangria, mai precis spumant spaniol+fructe+gheață – rețeta casei de la Vinexpert, se anunță una dintre băuturile-vedetă ale verii în Capitală, deja la mare căutare pe cele două terase cochete ale brand-ului – The Wine Club by Vinexpert de  la fântâni, Splaiul Unirii nr. 2) și The Wine Bistro by Vinexpert situat pe Calea Victoriei nr. 155.
Rețeta casei este una aparte pentru că folosește, iată, pentru Sangria, în loc de mai popularul vin (roșu, de regulă) cavele  Chic Barcelona și Pere Ventura Primer.  Debutează răcoritor și înmiresmat pe papile cu o explozie efervescentă și gust fin – aromat, completat de savoarea fructelor proaspete. Vă spunem noi, această Cava Sangria merge pe vremea asta de savurat cam în orice moment al zilei, de dimineața, în pauza de prânz și până în miez de noapte.

Publicitate
Vinarte

O rețetă inedită de Cava Sangria

Cum s-au gândit, însă, „vinexperții” să facă acest  signature de vară?  Am aflat secretul, puteți încerca și voi, dar musai să aveți cavele amintite sau, dacă doriți o băutură mai specială / premium,  vă recomandăm una din cele de mai jos.  Altminteri, este clar că nu va ieși la fel. dar cel mai bine, merge tot pe terasă de savurat!

Așadar,  se taie fructe proaspete în felii fine: măr, pară, portocală, piersică / nectarină, caise. Se pune puțin lichior de caise sau de portocală și se adaugă Cava până ce se acoperă fructele complet. Se lasă să se macereze la rece în frigider minimum o noapte.
Apoi, la fiecare pahar, se pune o parte din acest amestec aromat și se completează, firește, cu Cava proaspătă și rece plus cuburi de gheață.

Publicitate
IWCB

Gusturi fine pentru iubitorii de Cava Sangria

Cunoscătorii de cava, dar și cei care vor să experimenteze și alte gusturi, pot comanda și variantele de Cava Sangria cu Pere Ventura Tresor sau “artileria grea” Pere Ventura Vintage ori chiar La Pubilla – vârful de gamă, care bate multe șampanii comerciale.
Pentru domnișoare și doamne, Vinexpert recomandă  Pere Ventura Rose Semiseco ori Chic Barcelona Rose.
O carafă de Cava Sangria 400 ml costă numai 25 de lei.

Ce este cava?

Cava este spumantul spaniol prin definiție, produs prin metoda tradițională, cel mai adesea din soiurile Macabeo (cu sinonimul Viura în Rioja), Parellada și Xarel-lo. Și alte soiuri, gen Chardonnay, Pinot Noir, Malvasía, pot intra în compozitia efervescentului spaniol care se vrea și reușește să fie o variantă de calitate, mai accesibilă financiar, la șampania franțuzească. Numele cava a fost adoptat în anii ’70; el vine din catalană și desemnează pivnițele în care spumantul era depozitat. Majoritatea producției de cava provine din Cataluńa dar, prin lege, sunt și alte regiuni autorizate să producă acest spumant iberic (precum Valencia, Aragon, Navarra, Rioja și altele). Ca o curiozitate, primele sticle de spumant spaniol au fost produse de casa Codorníu, în secolul al XIX-lea.

Dar Sangria ?

Sangria, vă spuneam și mai sus, se prepară, de regulă din vin cu fructe, apă minerală, lichior sau  vermut și îndulcitor. Nu este un cocktail, nu se pregătește  în mixere, ci în boluri, și trebuie refrigerată. În cazul de față, ați observat, probabil, că se deosebește de multe băuturi asemănătoare care se găsesc îmbuteliate sub această denumire în comerț – nu are îndulcitori sau aditivi.