Ce au în comun șașlîkul și puiul marinat în miere? Le găsiți la Grădina Morii, în capitala Maramureșului istoric

Spuneam că, de câte ori ajung în Sighetu Marmației, mă îngrijesc în primul rând de-o rezervare la masă la Casa Iurca de Călinești. A doua ieșire în oraș este, constant, restaurantul hotelului Grădina Morii – încă de când am descoperit, cu vreun deceniu în urmă (mulțumesc, Mariana!), că aveau probabil cea mai bine pusă la punct pivniță de vinuri din Maramureș. Pe lângă English bar-ul cu fotolii din piele unde beau un whisky în tihnă și-ascult lemnele cum trosnesc în șemineu, găsesc aici și un restaurant cu priveliște spre curtea largă cu gazon (terasă barbecue) și spre dealul Solovan.

Publicitate
Oprisor

Cum pandemia (fie numele Covidului blestemat!) m-a oprit în ultimele luni si mai ajung acolo, tot Iulia Trejer de la Crama Oprișor (foto mic) m-a ajutat să-mi actualizez meniul cu două mâncăruri de acolo pe care să vi le semnalez: puiul marinat în miere de albine, cu cartofi dulci și sos de miere cu boabe de muștar – musai cu rose bine răcit Jiana, desigur! – și șașlîkul – frigărui din cărnuri marinate după rețetă asiatică ajunsă aici, probabil, pe filiera apropiatei Ucraine (la vreun kilometru distanță de hotel).

La șașlîk, treaba e mai complicată: carnea marinată și aroma de grătar trebuie “asezonate” cu un vin roșu mai bogat și mai învăluitor, mai “încăpător” – Drăgaica roșie, de pildă (Fetească neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot și Shiraz).

Publicitate
Telna

Hotel-restaurant Grădina Morii
Sighetu Marmației, Str Mihai Eminescu Nr 97, www.hotelgradinamorii.ro, tel: (+4)0731977000 sau (+4)0372721210