Celebra școală culinară Institut Culinaire Disciples Escoffier se lansează în România ca institut de sine stătător

Institut Culinaire Disciples Escoffier, una dintre cele mai reputate școli culinare la nivel internațional, se lansează ca institut de sine stătător sub coordonarea cunoscutului antreprenor, proprietar de restaurante atât în Romania, cât și în Franța, și Președinte al Asociației Disciples Auguste Escoffier în România, Ștefan Oprea.

Publicitate
Excursii

Împreună cu renumitul MasterChef francez David Contant, cel care a adus programul de bucătărie franțuzească Escoffier pe piața din România și din Europa de Est, vor pune bazele unei pepiniere de bucătari chefi care vor avea acces la o programă de studiu creată în Franța, la cel mai înalt nivel și la oportunități de stagii în afara țării. Contant va dezvolta programele Institutului Culinar Disciples Escoffier în cadrul Bilancia, beneficiind de o bucătărie profesională dotată cu toate echipamentele și utilajele necesare pentru demonstrațiile culinare și sesiunile de curs, urmare a unei ample investiții în valoare de 250.000 de Euro.

 Programa cursurilor este creată în Franța și aplicată de profesorii David Contant și Ciprian Nicolescu

Programa cursurilor este creată de inițiatorii institutului din Franța și aplicată în România de profesorii, David Contant și Ciprian Nicolescu, unii dintre cei mai reputați și respectați chefi din industrie.

Publicitate

În urma absolvirii celor 3 module Escoffier ne propunem ca toți cursanții noștri să aibă o viziune amplă asupra artei culinare, să fie capabili să profeseze cu profesionalism meseria de bucătar și să transmită pasiunea pentru arta gastronomică prin fiecare produs pregătit în propriul stil. De asemenea, la terminarea studiilor, îi pot îndruma pe tinerii bucătari să ajungă în restaurant renuminte, din țările unde există delegații, pentru a beneficia de stagii de experiență internațională”, a declarat David Contant, MasterChef Institut Culinaire Disciples Escoffier.

“Prin programul de formare profesională în meseria de bucătar profesionist, organizat de Institut Culinaire Disciples Escoffier în România, țara noastră se aliniază celor mai înalte standarde educaționale în domeniul culinar. Cred ca tărie că era nevoie de o astfel de inițiativă pe piața din România pentru a deveni un reper pe harta gastronomică mondială și pentru a avea o structură de formare profesională la ce mai înalt nivel, într-una dintre cele mai căutate meserii ale secolului”, a declarat Ștefan Oprea, Președinte Asociația Disciples Escoffier International.

Modulele Escoffier sunt acreditate de Ministerul Învățământului și Ministerul Muncii

În cadrul cursurilor, care sunt organizate pe 3 nivele (nivel basic, nivel intermediar, nivel avansat), cursanții vor studia si practica arta culinara pe curricula inspirată de tradiția și valorile de bază ale gastronomiei franțuzești, având la bază renumita carte “Le Guide Culinaire” scrisă de Auguste Escoffier (denumit parintele bucatariei frantuzesti), considerată “Biblia” bucătăriei franțuzești, carte care a contribuit decisiv la modernizarea bucătăriei franțuzești.

Cursurile se adresează tuturor pasionaților de arta culinară, atât celor care își doresc să lucreze in domeniu și să își construiască o carieră într-o bucătărie profesională, cât și celor care lucrează deja în domeniu și vor să-și aprofundeze cunoștințele în materie de gastronomie, precum și celor care dețin un business în domeniu și doresc să învețe cum să gestioneze un restaurant.

Diploma obținută la absolvirea cursurilor Level 5 Certificate in French Cuisine – diploma acreditată de Ministerul Educatiei din Franța, oferă cursanților o recunoaștere la nivel internațional în domeniul artei culinare și posibilitatea de a-și continua cariera în domeniul culinar în cele mai prestigioase restaurante de la nivel international (valabil pentru cei care absolve cursurile modulelor II Intermediar, respective III Avansați).

Prin programul ,,Investește in tine”, cursanții pot solicita credit bancar în condiții avantajoase, dobânda 0%, posibilitate de a rambursa până la 10 ani.

****

Despre Institut Culinaire Disciples Escoffier

Disciples Escoffier are delegații în 26 țări cu mai mult de 25 000 Discipoli: Franța, Italia, Spania, Anglia, Germania, Elveția, numai în Asia sunt 9 delegații: China, Hong Kong, Macau, Korea de Sud, Vietnam, Filipine, Japonia, Tailanda și Singapore.

Disciples Escoffier organizează și participă la numeroase evenimente culinare și gastronomice în întreaga lume. Scopul acestor evenimente este de a trezi interesul tinerilor și de a le impărtăși pasiunea pentru arta culinară. În fiecare an se organizează concursul Young Talent Trophy (YTT), acesta fiind o competiție globală care reunește cei mai buni tineri bucătari sub vârsta de 25 ani.

Atât în ​​Franța, cât și în alte țări, de o jumătate de secol, Asociația Discipolilor Escoffier International are ca țintă să onoreze memoria lui Auguste Escoffier, Maestru al bucătăriilor franceze și internaționale. Scopul este de a promova marile tradiții de gătit și tehnicile create de Auguste Escoffier în special în școli de meserii sau cursuri dedicate Chefilor profesioniști sau ucenicilor, acesta fiind modul tradițional de a găti pentru mai mult de 80% din Chefii cu stele Michelin din întreaga lume.

Pentru detalii, puteți contacta: Anita Panait, Brandelligence (0748151656, anita.panait@gmail.com)