Cine-a zis că tonul roșu nu urcă pe Olt? Urcă! Și înoată în Jiana rose la La Trattoria, în Râmnicu Vâlcea

Cred că până și Dem Rădulescu – imensul actor după care și-a luat numele bulevardul unde se află cochetul La Trattoria, din Râmnicu Vâlcea – ar fi apreciat gustul unui ton roșu de calitate învelit în crustă de susan și așezat pe un piure fin de cartofi cu trufe. După cum mi-a spus Rebeca Didu (foto mic) atunci când m-a atenționat asupra acestei rețete, “obiceiul casei și plăcerea mesenilor” este să pună acest ton să “înoate” în Jiana rose, dacă-nțelegeți ce vreau să zic… Iar bucătarii se bucură și ei când văd cum “zboară” peștele din mâinile lor, către clienți care par să le aprecieze din ce în ce mai mult stilul gastronomic – care a reprezentat o provocare pentru celelalte stabilimente de profil din localitate.
Meniul cuprinde o sumedenie (e chiar mare rău!) de rețete de inspirație italo-americană (pizza, paste, coaste de porc, burgeri de rață sau vită Angus și Wagyu, antricoate maturate, ciolan de miel – toate, cu diverse sosuri), dar și câteva cu siguranță pe placul localnicilor româno-italieni (ciolan de porc cu varză și sos pesto e doar un exemplu). 

Publicitate

La Trattoria, Râmnicu Vâlcea
Bdul Dem Rădulescu Nr 43, www.la-trattoria.ro, tel: (+4)0757188188