Cine sunt câștigătorii primului concurs românesc de vinuri ambalate la Bag-in-Box

Vinurile românești sunt din ce în ce mai bune, chiar și cele ieftine! Aceasta a fost concluzia unanimă a degustătorilor. Primul concurs destinat exclusiv vinurilor ambalate la bag-in-box din România și-a desemnat câștigătorii în urma unor evaluări care au avut loc în data de 16 martie la restaurantul La Mama Ateneu, din București. Două comisii de jurizare – formate din câte șapte degustători autorizați, absolvenți de diferite nivele WSET, oenologi, bloggeri și profesioniști HoReCa – au degustat cele 72 de vinuri participante și au alcătuit un Top 3 pentru fiecare categorie – albe, rose, roșii. Separat, 15 consumatori au avut ocazia să deguste și ei vinurile înscrise în competiție și să acorde “premiul de popularitate”.

Publicitate
Casa Timis

De organizarea competiției s-au ocupat Cătălin Costiniuc, din partea AZOC Star, compania reprezentantă în România a producătorului mondial de bag-in-box-uri și canele Vitop Smurfit Kappa, iar competiția s-a derulat sub supravegherea Veronicăi Necasova, din partea companiei franceze (ambii, în fotografia de mai sus). Ei au fost ajutați de către Alexandra Doroșan, din partea AZOC Star.

“Având în vedere obiectul nostru de activitate – furnizarea de pungi și închideri pentru piața din România – și ținând cont de importanța economică pe care o are acest tip de ambalare nu doar pe piața de la noi, ci chiar pe plan mondial, a fost firesc să încercăm să încurajăm, prin organizarea acestei competiții amicale dar serioase, dezvoltarea segmentului de piață și promovarea acestor sisteme de ambalare”, a declarat Cătălin Costiniuc.
Câștigătoarele vor fi înscrise pe cheltuiala organizatorilor la concursul de profil din Franța, pentru a promova astfel vinul românesc în străinătate.

Publicitate

Iată în continuare care au fost vinurile la bag-in-box care s-au distins cu ocazia primei ediții a acestei competiții:

Sauvignon blanc demisec 2016 Viile Budureasca,
13,2% vol alc, a fost declarat câștigător al categoriei de vinuri albe

Pe următoarele 3 poziții s-au plasat: Chardonnay sec Natura CH1, sec, din recolta 2015, având 12,8% vol alc, Chardonnay Viti Pomicola Sâmburești sec, din recolta 2016, având 13,2% vol alc, și Riesling italian Ostrovit, sec, din recolta 2016, având 13.4% vol alc (două dintre acestea au avut punctaje similare)

La categoria vinurilor rose, câștigătorul a fost declarat
Cabernet Sauvignon-ul demisec Ostrovit 2016, cu 13.4% vol alc

Câștigătorul categoriei rose a fost urmat de Feteasca neagră Viticola SA (Crama Histria), sec, 2016, cu 13,4% vol alc, și Rose de Roumanie (Val Duna) 2016 de la Carl Reh Winery, demisec, 13% vol alc.

La vinurile roșii, Cabernet Sauvignon-ul Apcovin
(Crama Tata și Fiul) 2014, sec, cu 13.3% vol alc, a fost câștigător

A fost urmat de Băbeasca neagră BN3 Natura, 2016, demisec, cu 13.3% vol alc, și asamblajul din Cabernet Sauvignon & Merlot 2015 demisec de la Frei Andy (Licorna Winehouse), demisec, 13,4% vol alc.

Premiul de popularitate a fost acordat de către cei 15 consumatori-degustători vinului Muscat ottonel Tata și Fiul 2015, demisec, 13% vol alc, produs de Apcovin

Trofeele vor fi înmânate cramelor în cadru festiv, cu ocazia celei de-a XIX-a ediție a Târgului GoodWine, care va avea loc la Romexpo între 31 martie – 2 aprilie.