Comunicat de presă – Marea Medalie de Aur pentru Crama Gîrboiu la Concours Mondial de Bruxelles 2020

Vinul Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009 de la Crama Gîrboiu a fost singurul din România care a primit Marea Medalie de Aur la cea mai importantă competiție internațională de vinuri, Concours Mondial de Bruxelles 2020, informează site-ul oficial al competiției. Marea Medalie de Aur este cea mai importantă distincție care se oferă în cadrul competiției mondiale, la care au fost prezente nu mai puțin de 8.500 de vinuri din 46 de țări producătoare.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Aur pentru Bacanta Sauvignon Blanc Fume 2018 și Argint pentru Constantin Premium Red Blend 2016

 În cadrul evenimentului, Crama Gîrboiu a mai primit o medalie de aur, cu Bacanta Savignon Blanc Fume 2018, dar și un argint cu vinul Constantin Premium Red Blend 2016. Rezultatele au fost publicate vineri pe site-ul oficial al Concours Mondial de Bruxelles, competiție care a fost înființată în 1994.

Livia Gîrboiu, director executiv al Cramei Gîrboiu (Sursa foto: Facebook)

 

Publicitate
IPPU

”Sunt rare momentele în care munca depusă de o cramă este evidențiată atât de puternic. Faptul că sunt doar câteva vinuri în toată lumea care au primit o astfel de medalie, si mai ales ca Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009 este singurul din Romania cu o asemenea distincție, pentru noi reprezintă o onoare și totodată încununarea eforturilor depuse de familia noastră în ultimii 15 ani pentru a le oferi clienților noștri vinuri de cea mai bună calitate.”, a declarat Livia Gîrboiu, directorul executiv al companiei.

Doar 300 de sticle Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2019 au fost scoase la vânzare

Crama Gîrboiu a scos la vanzare doar 300 de sticle Rezerva Familiei Savignon Blanc 2019. „Vinurile de colecție sunt potențate de timp, ghidate de valori și tradiție, dar nu în ultimul rând sunt parte din istoria cramei noastre. Crama Gîrboiu împărtășește cu mândrie o serie limitată de vinuri deosebite, din loturi special selectate, vinuri nu doar cu potențial de învechire, ci și cu valoare de familie. Licoarea spune întreaga poveste a terroir-ului Vrancean de mare exceptie!”, a adăugat Livia Gîrboiu.

***

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înființată în anul 2005 și deține o suprafață de aproximativ 170 de hectare în zona viticolă Cotești din județul Vrancea. În ultimii ani, compania a primit numeroase premii internaționale pentru vinurile produse, printre care amintim Bacanta Chardonnay 2017 și Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel 2017 (aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018), Bacanta Chardonnay, care a fost cel mai premiat vin alb din România în 2017 (aur la Mundus Vini Germania, aur la Berliner Wine Trophy, argint la Concours Mondial de Bruxelles, bronz la Decanter) sau Epicentrum Aligote și Muscat, declarat cel mai bun vin alb din România în 2013 la Mundus Vini Germania.