Vinul.ro – poate fi BIO? Dar DULCE & AROMAT? Două noi concursuri și evenimente aduc în prim plan vinuri mai puțin promovate

Două concursuri de tip nou organizate de publicația Vinul.ro vor anima suflarea oenofilă românească în primăvara 2021, în a doua jumătate a lui aprilie: unul dedicat vinurilor BIO, celălalt dedicat vinurilor DEMIDULCI și DULCI. De ce? Primul (BIO), deoarece este un trend internațional care prinde tot mai mare viteză în rândul consumatorilor premium și, cert, “valul” va ajunge și în România. Cel de-al doilea (DULCE & AROMAT), pentru că rămâne o categorie extrem de apreciată – de la entry level, dar și medium, premium și chiar superpremium. Ambele categorii sunt relativ puțin cunoscute publicului larg la nivel de informații și chiar de degustare: prima, pentru că e relativ nouă la noi; cea de-a doua, pentru că nu a făcut aproape deloc obiectul exclusiv al promovării (de către marile crame producătoare, cele care influențează piața, sau de către organizatorii de mari evenimente). Drept pentru care Vinul.ro și-a propus să le (re)popularizeze. Este o piață extrem de interesantă, cu miză mare atât pentru producători, cât și pentru comercianți și cumpărători! Cramele doritoare să înscrie vinuri în concursuri se pot adresa pentru detalii la: Adelina@vinul.ro, tel: 0727.254.318)

Publicitate
Oprisor

Evaluările “cu puncte Vinul.ro” pentru vinuri BIO și DULCI & AROMATE vor stârni interesul publicului larg și achizitorilor profesioniști

Sistemul de evaluare va fi similar cu cel obișnuit deja la Premiile de excelență Vinul.ro sau la degustările de evaluare pentru retaileri. Comisii – formate din enologi, degustători autorizați, somelieri, bloggeri, absolvenți de cursuri WSET, manageri de localuri – vor degusta “în orb” (fără a cunoaște identitatea probelor) și vor puncta: aspectul, mirosul, gustul și imaginea de ansamblu a vinurilor prezentate. În funcție de punctajele obținute și ținând cont de practica punctajelor comerciale utilizate în ultimii ani de Vinul.ro în relația cu vinurile destinate marelui retail, se vor decerna recunoașteri sub formă de medalii: Mare Medalie de Aur – peste 95 puncte; Medalie de Aur – între 90 și 94 puncte; Medalie de Argint – între 85 și 89 puncte. În plus, vinurile din soiuri românești care au fost cel mai bine punctate în categoria lor vor primi, pentru fiecare categorie (alb, roșu, rose), mențiunea “BEST IN CLASS”. La concursul de vinuri cu rest de zahăr, vinurile vor fi evaluate separat și în funcție de prezența adaosului fortifiant de alcool sau de absența acestuia.

Vinurile BIO și cele DULCI & AROMATE vor face obiectul unor evenimente monden-oenologice și comerciale cu o componentă artistică, informativă și de socializare

Ambele tipuri de concurs se adresează exclusiv producătorilor români. DAR, în măsura în care restricțiile impuse de coronavirus și condițiile meteo o vor permite, Vinul.ro va organiza și (cel puțin) două evenimente distincte la care vor putea participa și importatori. Evenimentele sunt menite pe de-o parte să promoveze câștigătorii concursurilor din cele două categorii – BIO și DULCI & AROMATE – dar și să ofere publicului bucureștean interesat acces la produse de bună calitate din import – inclusiv produse alimentare de tip mezeluri, dulcețuri, panificație de manufactură și altele. Ambele evenimente vor avea și o componentă artistică pe lângă cea informativă și de degustare, facilitând socializarea și buna dispoziție a participanților, astfel încât să îmbine cât mai armonios nevoile de cunoaștere și cele de recunoaștere ale celor implicați (băutori și crame, deopotrivă). Să mai menționăm aici și valența comercială a acestor concursuri: așa cum o dovedesc proiectele comerciale la care Vinul.ro a fost parte în ultimii ani, achizitorii din marele retail, distribuitorii și revânzătorii din retail și HoReCa sunt în permanentă căutare de noi produse bine realizate și promovate.

Publicitate
IPPU