16 aprilie: chefi celebri și teme actuale la Congresul național pentru gastronomia și vinurile din România (ediția a III-a), la ASE București

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și Vinurile din România – organizat de Vinul.ro, Rare Foods Services și GASTROART.RO în colaborare cu ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI – va avea loc marți, 16 aprilie, în Aula mare a ASE. Evenimentul pentru o gastronomie românească inspirată din tradiția veritabilă și adus în modernitatea secolului XXI este susținut de Selgros Romania și de uleiul High Oleic* Spornic, de la compania românească Prutul SA, care deține fabrica cu cea mai îndelungată tradiție în producția de ulei vegetal din România (125 ani).

Publicitate
Vinarte

Noi vectori practici și teoretici pentru vechea idee că „suntem ceea ce mâncăm”

Desfășurat de la bun început sub deviza că „suntem ceea ce mâncăm, și poate și de asta România arată așa cum o vedem”, Congresul a reușit să determine deja schimbări în mentalul colectiv din rândul profesioniștilor ospitalității, și va continua să o facă. „Manifestul pentru gastronomia și vinurile din România” a pus în circulație idei ca „tradiție”, „regionalitate”, „sezonalitate”, „modernitate”, „sustenabilitate”, din dorința unei mai bune puneri în valoare a patrimoniului culturii alimentare românești. Aceste idei și-au găsit, în urma dezbaterii lor în edițiile precedente ale Congresului, noi întrupări, actualizate – atât în oferta HoReCa de la noi din țară, cât și în literatura de profil despre gastronomia românească publicată în ultimii trei ani. Publicul generalist, neimplicat în industrie, a devenit mai conștient despre acest patrimoniu, iar gastronomia și vinurile din România beneficiază, azi, de o notorietate sporită. Și de o cifră de afaceri sporită.

La Congres va exista și un stand cu literatură de profil, vor avea loc și lansări de carte

Pentru că acum există, pentru că este o sursă de profesionalism și inspirație, pentru că se cere, la această ediție a Congresului va exista și un stand cu cărți despre gastronomie, restaurante, ospitalitate, vinuri și turism oenogastronomic. Vor avea loc lansări și discuții libere între cei interesați și autorii, traducătorii sau editorii acestor volume. Cătălin Mahu, fondatorul primei rețele de restaurante cu capital autohton, își va prezenta și el volumul de memorii antreprenoriale lansat recent, “Povestea de la colțul mesei”, iar alături de el pe parcursul evenimentului, în standul de literatură de profil, vor fi și alte evenimente și prezentări interesante.

Publicitate

Ediția a III-a a Congresului de gastronomie și vin, derulată anul acesta în Aula Mare a ASE, își propune să vehiculeze aceste idei și dezbateri în rândul profesioniștilor, dar și al corpului profesoral și studențesc al unei instituții de învățământ superior de prestigiu. Experiența practică a profesioniștilor se îmbină aici cu viziunea și cu abordarea academică, pentru a aduce crea un nou „momentum” nevoii de progres în acest domeniu. Vor avea loc prezentări de tehnologii, de noi ingrediente și de noi concepte gastronomice, degustări și dezbateri – dar și prezentări de soluții educaționale și de alte naturi pentru problemele specifice de resurse umane și de comunicare ale acestei industrii a ospitalității.

Programul Congresului de gastronomie și vin din 16 aprilie 2019

Ora 10.00 – Cuvânt înainte din partea organizatorilor

Dezbateri:

“Gastronomia în secolul 21 – raspunsuri noi la întrebări vechi”
“Resursa umană în industria ospitalității – formare, recrutare, fidelizare. Oferta industriei către viitorii și actualii profesioniști”

Pauză de prânz (12.30-13.30) bufet oferit de restaurantele La Mama

“Chefman, Chefwoman – noii eroi urbani. Viziuni asupra noii gastronomii” – vor prezenta propriile proiecte Chefi care au schimbat și continuă să schimbe peisajul restaurantelor de la noi: Oana Irina Coantă, Alex Dumitru, Nico Lontras, Alex Petricean, Cristian Preotu, Paul Siserman, Zoltan Szabo
“Comunicare si marketing horeca” – o discuție detaliată cu partenerii de comunicare ai industriei ospitalității, despre noile media, personaje și metode eficiente de promovare

Uleiul High Oleic Spornic Premium, al companiei Prutul SA, este singurul ulei românesc îmbuteliat de acest gen

Evenimentul se bucură de sprijinul IWCB ROMANIA și a numeroși parteneri media din rândul presei scrise și blogging-ului de profil. Pentru parteneriate, standuri de prezentare, activări vă rugăm să scrieți la cosmin.dragomir@gastroart.ro și/sau cezar@vinul.ro

* Primul ulei de floarea-soarelui High Oleic îmbuteliat din România (Spornic Premium și Spornic Profesional) a fost lansat de compania Prutul încă din anul 2015 și este produs în fabrica cu cea mai îndelungată tradiție în producția de ulei vegetal din țara noastră (de peste 125 de ani).

Uleiul High Oleic este obținut dintr-un soi special de floarea-soarelui, cu un conținut ridicat de acid oleic (Omega 9) – de minim 75%.

Uleiul High Oleic este cel mai bun ulei pentru gătit, pentru toate tipurile de utilizări în bucătărie: prăjire ușoară, prăjire în baie de ulei, rumenire, frigere, asezonare. În plus, uleiul High Oleic este potrivit pentru procese de gătire repetată, la temperaturi foarte ridicate, având o rezistență superioară la oxidare și râncezire și o versatilitate în utilizare (păstrează gustul neschimbat al preparatelor).

Este un ulei potrivit pentru o alimentație echilibrată, având în vedere conținutul ridicat de Omega 9 (acid gras mononesaturat, considerat sănătos), de minimum 75%.

Datorită caracteristicilor sale și beneficiilor în alimentație, uleiul High Oleic este folosit de mari consumatori industriali și companii de renume din industria HoReCa la nivel internațional.