Crama Liliac a lansat primul vin spumant – Sparkling by LILIAC

Crama Liliac, lodge Batoș - priveliște din vie

Crama Liliacspumant liliacliliac sparkling a lansat primul vin spumant  din portofoliul său –  Sparkling by Liliac – cupaj de Fetească Albă și Chardonnay, produs prin metoda tradițională (champenoise), după ce este ținut pe drojdie timp de 30 de luni. Spumantul face parte din gama de sus a producătorului de vinuri transilvănean, Private Sélection – ediție limitată ce cuprinde cele mai bune etichete, destinate vânzării în restaurante și vinoteci.
Descris de producător ca „un spumant îndrăzneț, elegant și echilibrat”, Sparkling by LILIAC are o culoare galben-pai, nasul te întâmpină cu arome florale, de miere și tartă proaspătă de lămâie, iar în gust, se simt note intense de citrice, echilibrate de prospețimea notelor de măr.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Sparkling by Liliac, disponibil în magazinele de specialitate și în restaurantele din București și din țară

Sparkling by Liliac se găsește, din luna iulie a acestui an, într-o serie de restaurante și magazine de vinuri din București și din țară, în două variante de mărimi de sticlă – 0.75 l, respectiv 1.5 l, la prețurile de 75 RON, respectiv 150 RON.
Gama de vinuri a cramei Liliac este destinată, în special, industriei HoReCa, unde se somercializează 80% din volumul vândut; vinurile sunt listate în prezent  în peste 700 de restaurante, atât din București, cât și în alte orașe din țară, precum: Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov, Sibiu, Constanța, Iași ș.a.m.d. Restul de 10% din volumul total de sticle vândute se distribuie prin rețeaua de retail IKA (Internațional Key Account), precum și în retailul tradițional (magazine specializate). Despre vinurile cramei Liliac, am mai scris si cu alte ocazii, mai multe informații gasiți și aici.
amb Wine Company este parte din consorțiul austriac amb Holding, companie cu portofoliu  în domenii precum construcții și imobiliare, dedicate dezvoltării durabile. Pe lângă proiectul vinurilor Liliac, amb Holding se concentrează și pe alte arii de investiții, cum ar fi agricultura și silvicultura.