Crama Rătești se pregătește de vară cu noile albe și rose-uri

(Advertorial)

Publicitate
Excursii

După ce a surprins, de la apariția pe piață, cu vinurile roșii produse în zona atipică de pe Dealurile Sătmarului, tocmai în nordul țării, Crama Rătești muncește în continuare, cu sârg, la o serie de noutăți albe și rose pentru sezonul estival 2017. Două dintre acestea, un Sauvignon Blanc și un rose demisec au ajuns și la noi, cu ocazia unui eveniment informal organizat de revista noastră.

În ultima zi a lunii martie, prietenii de la restaurantul La Mama Ateneu au găzduit o cină colocvială, pusă la punct de echipa noastră. Invitați? Partenerii media, jurnaliști și bloggeri, prieteni și cunoscuți care ne sprijină în demersurile de promovare a celor mai importante evenimente eno-gastronomice din această perioadă: Congresul Național de Gastronomie și Vin și Festivalul Blogurilor și Vinurilor (despre care puteți citi mult mai multe informații în paginile acestui număr).

Publicitate
IPPU

Rose-2016-v9

Vinurile pentru socializare au fost oferite de Crama Rătești, care a ținut să ne surprindă și cu două vinuri atât de noi, încât au ajuns neetichetate. Astfel, pe lângă deja cunoscuta Fetească neagră (2014), mesenii au mai putut încerca un Sauvignon Blanc sec din producția 2016, dar și un rose demisec, din Pinot Noir și Merlot, tot 2016.

Ce spune însuși producătorul despre cele două vinuri? Puteți citi mai jos.

Rose din Pinot Noir (75%) si Merlot (25%) 2016, demisec
12.8% vol.alc
Cu note parfumate de căpșune coapte și zmeură, intens, proaspăt, cu o efervescență delicată acest rose este un vin foarte versatil.

Sauvignon Blanc 2016, sec
12,4% vol.alc.
Un vin cu aciditate vibrantă, plin de viață, cu arome specifice de soc, piersici, mere verzi și smochine proaspete, ce poate fi asociat cu preparate franțuzesti și mediteraneene.