Domeniul Muntean a lansat prima gamă de vinuri proprii: Zâna Verde, Zâna Roză și Zâna Purpurie

Domeniul Muntean, casa de vinuri fondată la începutul anului 2017, de Dan Muntean, a lansat prima gamă de vinuri proprii: Zâna Verde (Sauvignon Blanc, 2016), Zâna Roză (Merlot Rose, 2016) și Zâna Purpurie (Cabernet Sauvignon, 2015). Vinurile se găsesc în restaurante și în magazine specializate.  Acestea  completează portofoliul de importuri al companiei, ce cuprinde peste 70 de branduri de vin de la case din toată lumea.

Publicitate
Casa Timis

Suntem bucuroși că încă din primul an de activitate am adăugat în portofoliul nostru și o gamă proprie de vinuri, care să stea alături de vinurile caselor prestigioase pe care le reprezentăm. Ne-am dorit să fie soiuri cunoscute și apreciate de consumatorii români, care se diferențiază prin terroir, viziunea oenologului și nu în ultimul rând, prin povestea și istoria lor. Filozofia noastră este aceea că pentru a supraviețui în această industrie în care concurența este mare, trebuie să arăți individialitate și personalitate. Dacă vinul nu poate spune o poveste frumoasă atât în pahar, cât și pe etichetă, mesajul lui va fi repede uitat. De aceea, am ales ca vinurile noastre să poarte nume de zâne, pentru că ele reprezintă un simbol profund al mitologiei românești. Ne bucurăm, că deja au fost primite cu mult entuziasm în piață”, a spus Dan Muntean.

Dan Muntean, fondator Domeniul Muntean
Povestea din spatele „Vinurilor de Poveste”
Zâna Verde este un Sauvignon Blanc obținut din recolta anului 2016, podgoria Dealu Mare. Primul vin alb produs de Domeniul Muntean se remarcă printr-un stil aromatic specific vinurilor din Lumea Nouă, fructuozitate ridicată și aciditate plăcută.
„Terroir-ul îi conferă acestui vin un caracter unic. Via noastră a fost plantată în 2004 și a ajuns la maturitate, astfel că Sauvignon Blanc-ul își găsește casă bună și în Dealu Mare, o zonă viticolă cunoscută drept patria vinurilor roșii. Zâna Verde este și unul dintre cele mai seci vinuri de pe piață, întrucât am reușit să ducem procesul de fermentare aproape până la capăt, astfel că în compoziția lui se regăsesc doar 0,8 grame de zahăr rezidual pe litru”, a declarat Marius Bratu, Somelier și Sales & Marketing Manager Domeniul Muntean.
Zâna Roză (termen arhaic) este un rose obținut din soiul Merlot, din recolta anului 2016, cu o corpolență mai ridicată față de alte rose-uri și prin arome de fructe roșii, căpșuni, zmeură.
Zâna Purpurie este un Cabernet Sauvignon obținut din struguri din recolta anului 2015, din zona viticolă Dealu Mare. „Vinul roșu al gamei noastre este un Cabernet Sauvignon foarte reprezentativ pentru Dealu Mare, zonă viticolă recunoscută pentru acest soi, fiind poziționată la aceeași latitudine cu zona Bordeaux (unde 90% din soiuri sunt Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Merlot). Zâna Purpurie este un vin în care intervenția oenologului a fost minimă, obținut din struguri recoltați manual, procesați prin zdrobire, fermentat la tancuri de inox, care a trecut printr-o maturare la sticlă timp de 6 luni, pentru a îmblânzi taninurile”, a adăugat Marius Bratu.
Dan Muntean are o experiență de peste 30 de ani în industria vinului. Compania sa produce vinuri proprii și importă branduri  din Europa de la case precum:  Gerard Bertrand, Pesquera Alejandro Fernandez, Dr. Loosen, Villa Wolf, Ciela e Terra și din Lumea Nouă – Luis Felipe Edwards și Seifried.

Publicitate
IPPU