Evenimente, party-uri și noutăți culinare de încercat prin București

Experience The Date! Tematici nonconformiste, locuri cool, muzică, food & drink – „date-urile” duc pulsul capitalei la un nivel „experimental” de entertainment. Vlad Mihălăchioiu, cel care le face, are inspirație, alegând cele mai neașteptate locuri – de la Palatul Primăverii, la show room-ul Porsche, iar tematicile petrecerii cu decoruri și dress code sunt în ton cu vibe-ul locației. „Take me to church” pentru o noapte la Il Locale, „Oppulence I Has it” la Palatul Primăverii, „Wonderland Dust” în stațiunea Pomicolă Băneasa, „Go Chinese” la 5 Elemente sunt numai câteva exemple din „experiențele” de până acum. Accesul se face pe bază de brățări/bilete, iar prețurile diferă în funcție de loc și facilități. Următoarea – Wolf of Wall St. -Private party va fi chiar sâmbăta aceasta la Athenee Palace Hilton și se anunță una dintre cele mai cool de până acum. Urmăriți pagina www.facebook.com/iamthedate/ și grupul „The date. social Squad! Guest lists&invitations for insiders social events” să fiți la curent cu toate noutățile. 

Publicitate
Domeniul Bogdan

Coveruri, live sax și dansuri orientale la Divan. EmaDeLaZu și Doina Spătaru (saxofon și voce) fac atmosferă la Divan cu melodii mai vechi și mai noi și observat că restaurantul se animă mereu în serile cu live-uri. Nu lipsesc dansurile orientale, sâmbăta, că doar vorbim de un restaurant turcesc. Merită să mergeți dacă vreți un loc cu atmosferă și mâncare gustoasă.

Publicitate


Din meniu. Recomand humusul cu muguri de pin (23 lei), falafelul (21 lei), Domatesli kebab din carne de vită cu roșii la grătar, ardei iute și orez (47 lei /500g.) și Testi kebab din carne de miel la vas de lut, cu legume și condimente, acoperit cu „capac” de pită turcească. E spectaculos, vine fierbinte „pe flacără” la masă, iar ospătarul îi dezlipește pâinea de deasupra cu un ciocănel special. Costă 130 de lei, dar merge de împărțit la 2-3 persoane (700 g.)


Pont! Dacă sunteți iubitori de dulciuri, nu ratați nici deserturile. Foarte bune sunt: kutmarul – e o plăcintă cu fistic și caimac cu înghețată turcească (nu e în meniu, dar poate aveți norocul să vi se facă dacă îl cereți din timp), gulacul cu sirop de trandafir și rodie, tortul cu fistic și ciocolată (de la 20 lei) și sahlepul (16 lei) – laptele turcesc cu scorțișoară (16 lei).
Divan. Bd. Văcărescu 241 A. Tel. 0731.640.4450, www.thedivan.ro, www.facebook.com/pg/divanbucharest

Tartarul cu somon „duo” și sos de fructe de pădure la Funky
Resto bar-ul Funky din Dorobanți arată bine, are vibe pozitiv și, de ceva timp, are meniu nou. Din ce am gustat aici, tartarul de somon mi s-a părut o combinație interesantă, gustoasă, cu somon preparat în două feluri: afumat în casă și gravlax (marinat în suc de sfeclă) combinate cu sos de fructe de pădure. Primul strat de somon e condimentat și afumat în casă cu rumeguș, lemn de brad și cimbru, urmează somonul marinat cu suc de sfeclă, sare și zahăr, amestecat pe farfurie cu căpșuni, afine și dressing de lămâie, iar deasupra, vine ultimul strat proaspăt – zuchinni și castravete julienne, cu germeni de mazare și flori comestibile (35 lei/300g).

Mai au și niște cigarette borek bunuțe – sunt niște rulori orientale (de patiserie) calde umplute cu brânză cu fulgi de chilli (30 lei/300g), un biban bun cu polenta și parmezan, câteva salate interesante.  Meniul e diversificat – internațional are și platouri orientale combinate, și feluri din pește, vită, paste, câteva asiatice și deserturi.
Funky RestoBar. Calea Dorobanților 33 A. Tel. 0755 .505. 505. www.facebook.com/funkyrestobar