Festivalul Internațional de Arta Povestirii “Suntem povești” 2017

O conferință de presă-atelier, ateliere de storytelling în școli, sesiuni și seri de povești, un spectacol de povești, muzică și magie – toate prilejuite de prietenie: acestea sunt principalele activități care se vor derula în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Arta Povestirii “Suntem povești”, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor. Festivalul va avea loc în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2017 și este organizat de Asociația Culturală GRADUSART.

Publicitate
Samburesti

Potrivit comunicatului, evenimentul își propune să aducă în atenția  publicului importanța și beneficiile artei povestirii, reafirmând valori clasice ale umanității, precum și repere esențiale ale comuniunii dintre oameni. Pentru ediția din acest an, organizatorii au ales ca temă prietenia, dată fiind valoarea pe care aceasta o reprezintă pentru relațiile interumane și pentru binele universal.

„Prietenia constituie unul dintre cele mai serioase motive de a iubi viața”, spunea Mircea Eliade. Dincolo de efectul pozitiv pe care îl are asupra fiecărui suflet, prietenia își reconfirmă valoarea neprețuită în secolul nostru, tot mai amenințat de conflicte, de dezbinare și de alienare. Inegalabilă din perspectiva beneficiilor pe care le aduce în relațiile dintre oameni, prietenia este asemuită în Festivalul „Suntem povești” cu o bijuterie.

Festivalul Internațional de Arta Povestirii „Suntem povești” este dedicat tuturor celor care iubesc poveștile: copii, părinți, educatori, profesori, jurnaliști, artiști, specialiști din companii și organizații umanitare, iar în acest an li se adresează și tuturor celor care valorizează prietenia.

Publicitate

Cele cinci zile de poveste se vor desfășura la Biblioteca Centrală Universitară, Librăria Cărturești Verona, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Colegiul Matei Basarab București și Teatrul Excelsior.

După cum arată organizatorii, există studii care atestă eficiența artei de a spune povești, acestea fiind considerate cel mai puternic instrument de comunicare între oameni. Faptul că ediția din acest an a festivalului a ales ca temă prietenia este, pe lângă recunoașterea virtuților poveștilor, în general, o prețuire a prieteniei, în special.

Festivalul Internațional de Arta Povestirii „Suntem povești” reprezintă în acest an o punte a prieteniei, o reală sărbătoare a umanității, o întâlnire memorabilă între povestitori sosiți din lumea întreagă și publicul care va rămâne cucerit pentru totdeauna de poveștile aduse din colțuri îndepărtate ale lumii.

Povestitori la cea de-a doua ediție a Festivalului de Arta Povestirii: Jeff Gere (Hawaii), Anne Glover (Canada), John Mukeni Namai (Kenya), Alicia DongJoo Bang (Coreea de Sud). România este reprezentată de Giorgiana Popan (Arad), Leon Magdan și Adriana Ene (București).

Importanța “storytelling-ului” este demonstrată, mai arată organizatorii: “Cu toții trăim poveștile propriilor noastre vieți, împletite cu poveștile celor din jurul nostru, iar comunicarea ne ajută nu doar să le exprimăm, dar și să le înțelegem mai bine. Fiecare dintre noi este… POVESTE. Nu ar fi păcat să rămânem nepovestiți? Știm că oamenii cresc prin povești și că sunt cuceriți de ele încă de când vin pe lume. Pe lângă pasiunea pe care o au de a asculta povești, dorim să le trezim oamenilor și bucuria de a le povesti, precum și încrederea de a le transmite!”, afirmă Adriana Ene, directorul festivalului și membru fondator al Asociației Culturale GRADUSART.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina web a Centrului Cultural al Municipiului București ARCUB. Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Muncipiului București ARCUB.