ROVINHUD Special, cu accent pe soiurile locale. Și o recomandare personală: să faceți bine și să urmăriți FWA Ungaria

Îmi face (din nou) plăcere să vă semnalez un model de promovare a vinurilor pe cât de elegant, pe atât de exemplar pus la punct – activitatea Fine Wines Association (FWA) din Ungaria pe piața românească în cadrul Salonului ROVINHUD. Scriu aceste rânduri pentru a-i promova pe vecinii maghiari, pentru că ceea ce fac ei mi se pare meritoriu: au ales să participe și să comunice doar cu discreție (demnă de o cauză bună, firește) participarea la o acțiune de binefacere de la noi din țară care are, în noiembrie, un caracter special. Spuneam în aprilie că producătorii maghiari participanți la proiect și-au ales frumos evenimentul și momentul, atât prin prisma proximității și apropierilor culturale de Timișoara, ci și prin conceptul de binefacere în baza căruia a fost creat acest show”, și că “am fost impresionat de profesionalismul și minuțiozitatea cu care a fost planificată apariția Asociației” în România, de “calitatea și relevanța argumentelor utilizate”. Îi invit pe iubitorii vinului care ne citesc să le urmărească activitatea și publicația electronică a FWA (detalii, la finalul articolului) și să se aboneze la canalele lor de comunicare socială, pe Facebook și pe Instagram. Și să susțină cauzele bune mereu, nu doar la târgurile (fie ele și) de vin. (Titlul și introducerea de mai sus aparțin semnatarului acestei postări de pe site-ul Vinul.ro)

Publicitate
Domeniul Bogdan

ROVINHUD SPECIAL 2022 – Gustă varietățile de struguri locale și susține o cauză cu adevărat bună

Organizatorii ROVINHUD Wine Show invită iubitorii de vin la un eveniment de o zi, intitulat Rovinhud Special, care va avea loc în Timișoara, sâmbătă, 12 noiembrie 2022. Scopul acestui eveniment este promovarea valorilor locale, cu accent pe soiurile de struguri autohtone românești și maghiare. Încasările din taxele de intrare și expoziție vor sprijini activitatea de caritate a Fundației ROVINHUD printr-un fond de urgență pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de sprijin financiar urgent și neprevăzut.

ROVINHUD este creația lui Zoltán Szövérdfi-Szép, care și-a dorit întotdeauna să găsească o modalitate de a combina vinul și caritatea. Prin acest eveniment, el a reușit să-și realizeze visul, cu sprijinul a numeroase crame și experți în vin de renume internațional. Cramele care participă la marele eveniment anual al Rovinhud oferă contribuțiile expozanților și, bineînțeles, vinurile lor, în scopuri caritabile, în timp ce experții în vin și chiar unii deținători ai prestigiosului titlu de Master of Wine susțin prelegeri și masterclassuri gratuite. Oricine are o pasiune pentru această cauză nobilă sau chiar un interes pentru vin poate susține această inițiativă, care datează deja de câțiva ani, prin cumpărarea unui bilet. Încasările vor fi folosite de asociație pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități din Timișoara și România.

Publicitate

Cei patru membri ai Asociației Fine Wines din Ungaria sunt, de asemenea, parte a patronajului obișnuit al Rovinhud, iar cu prezența și vinurile lor susțin încă o dată evenimentul de toamnă, unde, desigur, vor prezenta bucuroși publicului interesat vinuri maghiare, în cadrul unui eveniment de înaltă calitate.

Programul ROVINHUD Special, 12 noiembrie 2022

Pe parcursul zilei, în sălile Centrului de Convenții Timișoara – Hotel Timișoara, oaspeții vor avea ocazia să deguste din produsele celor 10-12 expozanți români și maghiari, să afle despre istoria cramelor, soiurile autohtone de struguri și regiunile viticole. Se vor desfășura în paralel masterclass-uri, inclusiv o explorare fascinantă a soiurilor maghiare prin vinurile FWA. Cramele Fine Wines Association produc o multitudine de soiuri sau cupaje maghiare pe baza acestora: Furmint (Tokaj), Zenit (Etyek), Egri Csillag (Eger), Kadarka (Eger, Szekszárd), Kékfrankos (Eger, Szekszárd, Sopron) și Bikavér (Eger, Szekszárd).

Cina, organizată în Restaurant Merlot, continuă tema principală a evenimentului. Fiecare dintre preparatele gourmet va fi asortată cu un vin dintr-un soi autohton românesc și unul maghiar, așa că, în timp ce reprezentanții cramelor își vor prezenta regiunile viticole și vor vorbi despre unicitatea soiurilor de struguri, oaspeții pot decide ce asociere vin-mâncare le place cel mai mult. Preparatele pentru această cină vor fi create de cei doi talentați bucătari din Timișoara, Nicolae Guștere și Daniel Cheregi.

Pentru mai multe detalii, urmărește evenimentul pe Facebook și pe website-ul Rovinhud. 

Ce este FWA și care e misiunea pe care și-a asumat-o?

Fine Wines Association din Ungaria a fost fondată cu scopul de a educa iubitorii de vin și profesioniștii interesați de vinurile din Europa Centrală și de Est, inclusiv vinurile maghiare. Vinuri de încredere, de înaltă calitate, cu caracter distinctiv – la asta lucrează de zeci de ani membrii ASOCIAȚIEI FINE WINES și asta vrea să reflecte denumirea „Fine Wines”. Ei cred că, lucrând împreună, împărtășindu-și cunoștințele și contactele profesionale, pot avea și mai mult succes în promovarea vinurilor și a regiunilor lor. Alianța lor este exprimată prin cuvântul “Asociație”.

Membrii FWA sunt crame importante din patru regiuni viticole diferite: Etyeki Kúria reprezintă regiunea viticolă din Panonia Superioară, Crama Tóth Ferenc regiunea viticolă Ungaria Superioară, Podgoriile organice Tokaj-Hétszőlő regiunea viticolă Tokaj și Vida Wine Estate din Szekszárd, regiunea viticolă Panonia. Împreună, sunt capabili să ofere o secțiune transversală, colorată și cuprinzătoare, ușor de înțeles, a vinului maghiar de calitate. Cramele reprezintă stilurile de vin dominante ale regiunilor lor viticole și, împreună, prezintă o gamă largă de vinuri maghiare, sub forma unui portofoliu complet. Furnizarea către consumatori de informații relevante despre cultura vinului maghiar este o misiune pe care membrii Asociației o consideră deosebit de importantă, astfel încât au creat o publicație digitală în limba română și engleză. Pentru a descoperi mai multe, urmăriți grupul FWA pe Facebook și Instagram!

Credite foto: Rovinhud, Wina Wegierskie, FWA, FWA/Korsós Viktor