Evenimentele Gastro Urban îți dezvăluie Sibiul din spatele porților înalte. Meriți și tu să știi ce și cum! (cu VIDEO)

Organizatorii Gastro Urban Sibiu sunt genul de oameni cu care te bucuri să stai la un pahar

Gastro Urban Sibiu este un frumos proiect cultural care vizează reînvierea rețetelor culinare ale micro-comunităților din curțile vechi ale orașului și oferirea lor către publicul interesat. Iar mâncarea devine astfel un excelent pretext pentru socializare și cunoaștere a istoriei locurilor și a oamenilor, în cadrul unor evenimente de bun gust, cu muzică live și speakeri invitați să vorbească despre cultura gastronomică.

Publicitate
Excursii

Găsiți pe Facebook o transmisie video live de la eveniment aici!

Ce face Gastro Urban Sibiu așa de special?

Conceptul Gastro Urban îi introduce pe curioși mai adânc în cultura urbană locală, în spatele porților clădirilor monumentAm avut onoarea să fiu invitat ca vorbitor la cea de-a doua ediție a Gastro Urban, în 22 iunie, pentru a prezenta cartea “Gastronomia românească în secolul XXI” – în care am reunit o colecție de imagini și prezentări de mâncăruri moderne de inspirație tradițională din toată țara. Am descoperit, astfel, Sibiul “din spatele porților” clădirii din strada Mitropoliei 28 – altfel decât avusesem șansa până atunci. Nu a fost neapărat vorba de socializare cu cei ce locuiesc propriu-zis acolo, pentru că sunt oameni de-a dreptul discreți. Dar echipa organizatorilor Gastro Urban și prietenii lor inimoși formează o comunitate deschisă, cu care am simțit că avem idei comune. Împărtășirea valorilor locale și revigorarea lor cu multă dărnicie sufletească sunt elementele fundamentale. Iar mâncarea oferită, conversațiile, muzica și întreaga atmosferă constituie o oază binevenită de normalitate urbană pe care o temeam pierdută.

Publicitate
IPPU
Curtea sibiană din Str Mitropoliei nr 28 a răsunat de muzică bună cu ocazia Gastro Urban
Gastro Urban Sibiu are și marele merit că e un concept care se poate aplica și în alte orașe, cu același succes. Aviz amatorilor dar mai ales profesioniștilor în marketingul turistic și cultural!

A fost o seară memorabilă, din punctul meu de vedere. Și e un eveniment care se va repeta și în alte seri de vineri, în alte curți sibiene. Vă recomand să-l includeți neapărat în programul vostru, dacă vă nimeriți prin zonă când are loc. Puteți cunoaște așa Sibiul secret, “pitit” în dosul porților înalte, beneficiind de îndrumarea unor localnici pricepuți și pasionați de a arăta și altora o latură mai puțin cunoscută a sufletului orașului.

Gastro Urban e și despre binefacere directă

E genul de eveniment informal și bine organizat, unde nimeni nu ține lecții oaspeților, unde nimeni nu trebuie să vină la costum și să asculte prelegeri. Pur și simplu totul “se leagă” natural în fața bufetului foarte gustos sau în jurul unui pahar cu socată, bere sau vin. De data asta, am gustat cu plăcere un rose din Cabernet Sauvignon și un Chardonnay Sol Negru, de la Asconi, Republica Moldova (înțeleg că le puteți comanda cu încredere online în România la Diana, de la VinLaVin.Ro). Nu pot decât să mai insist să semnalez și gusturile muzicale impecabile ale organizatorilor ca să încerc să conturez descrierea unei întâlniri care mi-a rămas în suflet.

Berea SILVA este unul dintre susținătorii importanți ai seriei de întâlniri Gastro Urban – eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu

Și, nu în ultimul rând, cred că e important de știut că astfel de întâlniri – unde participarea nu costă – au totuși și o componentă de binefacere: cei prezenți iau la cunoștință de fiecare dată detalii despre cum își pot ajuta niște semeni aflați la nevoie, donând atât cât pot.

Brandurile care au ales să se alăture proiectului Gastro Urban Sibiu merită din plin aprecierea mea (și sper că și a voastră), pentru că dovedesc o înțelegere profundă a valorilor comunității sibiene: Essenza Sibiu, Habermann Markt, Carrefour România, Pensiunea Rubin, Apostroph Restaurant, Dream Travel Sibiu, A Cote, Getica OOH, Plastic Pro, Biteco.

Evenimentele Gastro Urban se bucură de recomandarea postului de radio Magic FM România și de parteneriate media cu publicațiile Zile si Nopti Sibiu, GastroArt.ro, Ora de Sibiu, Urby, Sibiu City App. Firește, și Vinul.Ro este alături de acest frumos proiect