Gault&Millau lansează ghidul de restaurante 2019 pentru România

În cadrul unei gale, care a avut loc pe 24 iunie, Gault&Millau a lansat ediția 2019 a ghidului denrestaurante pentru România. 275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate în  ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.

Alexandru Dumitru (Bistro Ateneu) este bucătarulșef al anului 2019

Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul BistrAteneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 201915,5 puncte și 3 boneteAlte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete : Baracca (Cluj-
Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).
Alte 8 categorii de premii au fost acordate, dintre care unele în premieră pentru România: Marii bucătari de mâine, Femeia bucătar a anului, Bucătarii regionali ai anului, Terroir, Cofetar-patiserul anului, Echipa de servicii a anului, Trofeele POP și Promotorii gastronomiei românești.
Alexandru Dumitru, de la Bistro Ateneu, a fost desemnat chef-ul anului

17 evaluatori români şi internaţionali au realizat clasamentul

Evalrile restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați) și 2 internaționali.
Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția întro platformă globală care poate exprima clar  și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și  internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente.
Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare  puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii., declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România

A doua ediţie a ghidului, o confirmare a consolidării brandului

„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în  România: acoperire națională, un număr aproape dublu de restaurante selectate, o crtere a nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă  a prezenței ghidului Gault&Millau în România funionează și va continua aducă rezultate semnificative pentru piața locală.”, adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers  Gault&Millau România.
Raluca Hritcu si Stefan Mortici, Country Managers Gault&Millau Romania: „Presiunea pozitiva a prezentei ghidului Gault&Millau in Romania functioneaza si va continua sa aduca rezultate semnificative pentru piata locala”

Premiile Gault&Millau România 2019 sunt:

Bucătarulșef al anului | Chef of the Year
Alexandru DUMITRU Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete
Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow prezentat de Nespresso
Andrei CHELARU Fragment, 15 puncte & 3 bonete
Radu C.M. IONESCU Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete
Roland SUCIU Baracca, 15 puncte & 3 bonete
Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year, prezentat de S.E.R.V.E
Oana Irina COANTĂ – Bistro de l’Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă
Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year
Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă
Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia BĂCĂUANU – Toujours, 12  puncte & 1 bonetă
Muntenia, prezentat de Hochland: Paul OPPENKAMP the Artist 15, puncte & bonete
Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland SZEGEDI Cabinet de Vin & Cocotte, 13  puncte & 2 bonete
Terroir prezentat de Nasul Roșu
Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă
Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year, prezentat de Nazzuro Aqua
Ana CONSULEA Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă
Echipa de servicii a anului | Service of the Year, prezentat de Sezonul Franța – România
Echipa Baracca
Trofeele POP | POP Trophies, prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea
Mésange Fromagerie
Papila
Pizza Mania
Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy , prezentat de Budureasca
Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale
Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival
Gastro Art Proiect editorial
*******************************
Despre Gault&Millau Ghidul Galben
Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați – Henri Gault și Christian Millau – și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze  precum Paul Bocuse sau frații Troisgros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente.  În România, Gault&Millau își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității,  creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.