Giardino del Lago, în nordul Capitalei: cu iepurași în libertate, un cuptor genial și mâncare italienească bună

„Giardino del lago”  – deschis la sfârșitul verii 2017 în nordul Capitalei, într-o vilă de pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești Nr 269 – a ridicat, încă de la inaugurare, ștacheta în ceea ce privește grădinile urbane disponibile bucureștenilor dornici de natură. Și nu doar grădina e ceva deosebit la Giardino, ci și mâncarea: de la pizze cu adevărat delicioase, din ingrediente originale și făcute într-un mare cuptor cu lemne, cu mare pricepere, de un expert, și până la mâncăruri mai sofisticate. Totul, italienesc, așa cum sugerează și numele localului. La cerere, pentru mese organizate, măiestria bucătarilor și capacitatea cuptorului se pot regăsi și sub forma unor porchette, purceluși întregi sau bistecca alla fiorentina de 12-14 kilograme – piese pe cât de gustoase, pe atât de spectaculoase când sunt aduse și tăiate la masă.

Publicitate
IWCB

Gradina lacului 1Paste de casă, ca maxi-ravioli cu trei feluri de ciuperci sau cu spanac și ou de prepeliță, la cuptor; fileuri de barbun cu garnitură de ceapă caramelizată și sâmburi de pin; burger din antricot Black Angus cu legume; trippa (burtă) alla milanese și alte câteva gustoșenii fac parte din identitatea culinară a grădinii de lângă lac (evident, există mese și înăuntru, la parterul și etajul vilei, deci nu riscați să stați în ploaie, afară).


Gradina si casa
Momentan, lista de vinuri cuprinde câteva titluri bune românești și mai multe italienești – dar aceasta e în continuă upgradare, așa că până la ora la care citiți aceste rânduri probabil deja e mai diversificată. Și – foarte frumos din partea lor! – oaspeții sunt întâmpinați rapid de gazdele de la Giardino del Lago cu un pahar de frizzante și un mic amuse bouche din partea casei.

Publicitate

Probabil mai important pentru familiile cu copii (dar nu numai): la Giardino del Lago există un loc de joacă în aer liber, pe iarbă, și câteva zeci de iepurași pe care prichindeii sunt invitați să-i fugărească și (dacă părinții sunt de acord) chiar să-i ia acasă – definitiv sau pentru câteva zile.

Giardino del Lago
Șos Gheorghe Ionescu Sisești nr 269
Sector 1
București
Tel: 0724.053.013