Doi “horecari” cu state vechi (cred că după perioada Coronavirus nu mai e român să nu știe ce-s “horecarii”) s-au gândit să refacă, pentru uzul și răsfățul oamenilor din 2020, ceva din farmecul multietnic al Timișoarei de acum un secol. Alin Zenica, barman, și Cristian Irimiță, chef bucătar, au luat la rând târgurile de vechituri ca să găsească elemente decorative și de mobilier care să creeze atmosfera din urmă cu o sută de ani. Au luat la mână rețete vechi și le-au adaptat compozițional și ca aspect. Au găsit o casă veche, cochetă, cu terasă, au completat totul cu imagini ale vechiului Banat și au identificat mici producători locali “cu talent și cu poveste”, de la care se să aprovizioneze “pe lanțul scurt”. Așa a luat naștere Homemade, un loc cu mâncare bănățeană urbană de tradiție. Tot Boris Ionescu (foto mic) mi-a semnalat vedetele acestui stabiliment gastronomic remarcabil: aspicuri de curcan cu smântână cu hrean și mămăligă, asortabil plăcut cu Sauvignon blanc Caloian; ciorbă de curcan de salată cu omletă și praf de jamon; drob de urzici, spanac și leurdă cu pâine de casă și salată de ridichi (în sezon), alături de Rusalcă albă; mușchi de porc cu mămăligă la grătar, sos de hribi și praf de jamon, ori fasole cu ciolan și cârnăciori picanți – cu Drăgaică Roșie; alivenci cu sos caramel și smântâna cu vanilie cu Caloian rose…. viitorul țării e!
Homemade, Timișoara
Str Gheorghe Doja Nr 40, tel: (+4)0730832299; Facebook/HomemadeTimisoara/