În 7-9 iunie se deschide – cu Salonul Millesime – sezonul estival din capitala Art Nouveau a României

Salonul Vinurilor Millésime Oradea, aflat la cea de-a doua ediție, este un eveniment unic și este punctul de întâlnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai. Millésime se desfășoară în perioada 7-9 iunie 2019, și închide sezonul târgurilor de vin autohtone, dar deschide sezonul turistic al evenimentelor estivale din Oradea, capitala Art Nouveau și a băilor termale din România”, arată un comunicat de presă dat publicității de către organizatori. Prof Dorin Popa, președintele Asociației pentru cultura și civilizația vinului Millesime – organizatorul Salonului – a mai transmis alte informații interesante cu aceeași ocazie (titlul și intertitlurile aparțin redacției. Puteți menține permanent legătura cu Salonul Millesime urmărind profilul de Facebook al evenimentului).

Publicitate
Vinarte

Unul dintre primele cluburi de vin și singurul WineSpa din România sunt la Oradea

Oradea este un hub al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care facem parte și în care vă invităm să intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național.

La Oradea a luat ființă unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene.

Publicitate

Salonul Millesime se desfășoară într-un loc unic – Cetatea Oradea

Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime, care, din anul 2010, s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc. Prima ediție a Salonului Vinurilor Millésime a adus în fața participanților, pe lângă producători români, și câțiva reprezentanți ai producătorilor de vin din străinătate. Au fost 26 de expozanți, 6 masterclass-uri și peste 400 de participanți unici. Un montaj video de la ediția precedentă a Salonului puteți viziona mai jos:

Millesime acordă o atenție sporită soiurilor autohtone

Începând din acest an vom acorda o atenție sporită soiurilor autohtone astfel că vom avea o serie de cursuri și degustări dedicate soiului Fetească Regală. Publicul va avea ocazia să învețe de la enologi consacrați din România care sunt particularitățile acestui soi și vor putea degusta comparativ mai multe vinuri din diferite podgorii ale țării în cadrul unui stand dedicat amenajat in cadrul salonului.

Salonul Millesime Oradea 2019 în cifre și activități

Cu ce îi așteaptă organizatorii Salonului de Vinuri Millesime pe oaspeți? Iată câteva informații utile:

  • Expoziție de vinuri – 24 de expozanți reprezentând crame din România și importatori de vinuri;
  • Masterclass-uri si workshop-uri pentru consumatori și producători ;
  • Zona gastro: food trucks, expozanți din domeniul gastro;
  • Activități conexe – evenimente gastro-oenologice la restaurantele din Oradea – parteneri Millésime; 
  • Petrecere privată cu invitați.

Asociația pentru cultura și civilizația vinului

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010, de către dl. prof. Popa Dorin, care deține calitatea de președinte al Asociației. Menirea Asociației este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și bineînțeles promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociației se întâlnesc de cel puțin două ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri și pentru a afla poveștile ce stau în spatele creațiilor oenologice.

Pentru că dorim ca mesajul nostru și vinurile producătorilor români să fie cunoscute cât mai multor consumatori, Asociația Millésime a hotărât organizarea Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociației și al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora. Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susține și promova soiurile de struguri autohtone, producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat care să recunoască, să prețuiască și să plătească, calitatea vinurilor românești.