Despre Arad și istoria lui milenară o să vă povestească ghizii locali, iar despre faptul că e unul dintre primele orașe europene care să găzduiască un conservator de muzică l-aș lăsa pe prietenul Zoli Toth, că de la el am auzit și eu prima dată chestii de-astea. O să mă fac azi portavocea lui Boris (aka Florin) Ionescu, de la Oprișor (foto mic), fiindcă el mi-a povestit de localul ăsta deschis în vara lui 2019 și pe care n-am apucat să-l vizitez, dar pe care mi l-am pus pe lista de vizitat neapărat. Tot el mi-a spus că Florin Dorotiu, proprietarul pasionat de bucătărie de la Grenier Brasserie, insistă mult pe carne de vită Black Angus de calitate și pe rață (bine, și deserturi, și midii, și paste, și antricot de miel, și picioruș de purceluș și altele).
Despre rață nu știu ce să zic (îmi place, da, iar în vestul României “se face bine”), dar mi-a trimis niște poze cu preparate din vită de mi-a venit să ling ecranul de la laptop: un tartar cu puțin sos cu boabe de muștar (vezi deasupra) care m-a dus instantaneu cu gândul la rose-ul Jiana, pentru răcoreală; și o tagliatta făcută cu carnea exact cum scrie la carte, pe o salată cu așchii de parmezan cu… Smerenie. O vedeți mai bine în imaginea din deschiderea acestui articol. Și – da, știu! – când zici salată nu-ți vine în minte din prima un vin roșu complex cum e Smerenia, dar dacă te mai gândești un pic la cât de mătăsos și subtil aromatic e amestecul ăsta de Shiraz, Pinot Noir și Dornfelder, înțelegi imediat. Mersi frumos, Boris! Te mai aștept cu recomandări, abia aștept să ne revedem.
Grenier Brasserie
Arad, Calea Romanilor Nr 13, www.grenier-brasserie.ro, tel: (+4)0723578133