Restaurant și băcănie care funcționează într-o clădire interbelică din fermecătorul Copou, Krud se definește ca un concept local modern, care promovează producătorii români din toate colțurile țării: în vogă la momentul când am realizat documentarea pentru acest articol era coquelet-ul, originar din Bretania (Franța) și aclimatizat în România datorită gustului de “pui de țară” – dar cu o textură a cărnii mult mai fină. Crescut peste 80 de zile și hrănit în principal cu cereale de fermierii parteneri ai localului, puiul de la Krud nu e servit nicidecum crud, ci foarte apetisant gătit: … cu Rusalcă albă. Există și elemente internaționale în meniu, iar Krud se mândrește cu nominalizarea în ediția română din 2019 a Ghidului Gault & Millau. Am aflat despre loc tot mulțumită lui Vladimir Gafița (foto mic). Puiul îl vedeți în imaginea de deschidere a acestui articol. Cu tot cu vin.
Krud, Iași
Strada Dimitrie Ralet 1, tel: (+4)0771103 904, website: www.krud.ro