„Miresele lui Dracula, din Dealu Mare”… hot dog-ul Dracula de la Victoriei 18: Serafim și Făurar, din Dealu Mare

Două vinuri pentru două feluri de mâncare – fie ele și de la Victoriei 18 – pare absolut obișnuit… dar dacă cele două feluri de mâncare sunt un fel principal de tip street food (hot dog Dracula) și un desert „clasic” românesc reinterpretat (salam de biscuiți cu cremă de ciocolată și înghețată), iar vinurile trebuie să se potrivească pentru amândouă?

Publicitate
Excursii

Ei, bine, credem că am găsit această dublă (cvadruplă?) potriveală:

serafim-cabernet-sauvignonCabernet Sauvignon Serafim 2014, Licorna Winehouse
14,1%vol.alc., DOC-CMD Dealu Mare

Publicitate
IPPU

Un vin extrem de tânăr, care are nevoie ca de aer de…aerare, pentru că notele de cerneală sunt pregnante. Dar şi complexitatea e evidentă, vinul oferind parfumuri de fructe negre, predominant coacăze şi mure, peste care apar tuşe de iarbă, condimente şi bacon afumat. Tinereţea e şi mai evidentă în gust, unde senzaţia vegetală e dominantă, dar nu deranjantă. Vinul are corp, structură, echilibru, taninuri să dea şi la alţii, dar, în primul rând, are zvâc şi personalitate. Cum bine spunea Cezar, „e posibil să avem al doilea Soare”. La Premiile de Excelență 2016 (în noiembrie) jurații i-au dat Medalie de Argint, la degustarea făcută în inuarie 2017 de editorii Vinul.Ro a luat 87 de puncte pentru că s-a manifestat ușor agresiv, dar în 2019 va schimba sigur prefixul.
De ţinut sub cheie!!!

faurar-rosu-2012-1-973x1395Făurar Roşu de Ceptura 2014, Unicom
14,2% vol.alc., DOC Dealu Mare, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească neagră

Nas plin, complex, dar fără o amplitudine deosebită. Însă, după o aerare de 20 de minute obligatorie, vinul scapă de excesul de CO2, uşor deranjant în gust, şi arată de ce este deţinătorul Centurii RPC. Fructe în ciocolată, condimente, corp suficient cât să ţină sub control alcoolul şi o structură nu neapărat perfectă, cât mai degrabă corectă pentru un entry level de la o cramă cu pretenții.
Cu final mediu spre lung, uşor prăfos, vinul primeşte 85 de puncte de la editorii Vinul.Ro în ianuarie 2017, iar la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2016, în noiembrie, a primit Medalie de Argint