Noi de la Carastelec: Carassia – Blanc de Blancs Brut, Rosé Brut și Classic Extra Brut,

Crama Carastelec a lansat recent gama de spumante Carassia, produse exclusiv prin metoda tradițională champenoise (maturare în sticlă): Carassia Blanc de Blancs Brut, Rosé Brut și Classic Extra Brut. Cele 3 vinuri din Chardonnay și Pinot Noir sunt disponibile într-o serie de magazine de specialitate și restaurante din țară. Carassia este produsă exclusiv din struguri din podgoria proprie, prin selecția și îngrijirea recoltei destinată din start vinului de bază folosit la producerea vinurilor spumante.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Întrucât în lanțul muntos din nord-vestul Transilvaniei există toate condițiile pentru producția unui vin spumant de calitate, misiunea noastră este ca savoarea acestuia să se regăsească în fiecare sticlă Carassia, astfel încât această gamă să devină un adevărat ambasador al acestei regiuni”, a spus Negele Enikő, Brand & Marketing Manager Crama Carastelec Winery

Reprezentanțiii Carastelec recomandă spumantele și pentru momentele obișnuite din viața de zi cu zi, alături de  ocazii speciale, acestea fiind ușor de asociat cu numeroase preparate  din diverse bucătării. „Având în vedere istoricul spumantelor la noi în țară, observăm că sunt consumate cu precădere în momentele de sărbătorire și evenimente importante din viața românilor. Cu toate acestea însă, unul dintre obiectivele noastre este să le arătăm acestora că un vin spumant poate fi consumat în orice moment al zilei, înlocuind cu succes vinurile liniștite, este un accesoriu bun pentru a crea momente speciale”, a adaugat Negele Enikő.  Astfel, gustul elegant și cremos specific complexității unui Chardonnay este recomandat alături de brânză proaspătă de capră, sparanghel, sushi, pește și ficat de gâscă (foie gras), inclusiv la micul dejun. De asemenea, spumantul de un galben pal strălucitor, poate fi completat cu căpșuni și caviar de somon,  avand un postgust complex cu note de fructe și drojdie, cu arome persistente de ulei citric, piersici și brioșă.
Notele puternice ale Pinot Noir-ului maturat într-un timp mai îndelungat se potrivesc cu preparate din carne de rață sau de iepure, somon, ciuperci, dar și cu mâncăruri thailandeze. Pentru a intensifica aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă și drojdie provenind din maturarea îndelungată în sticlă, un rosé elegant și proaspăt poate fi consumat și la un picnic sau o cină romantică.
Crama boutique Carastelec este prima investiție nouă din România, gândită să producă spumante și vinuri efervescente. Aceasta are o plantație de viță de vie tânără de 22,4 ha., iar clădirea cramei, construită în 2011–2012, a fost distinsă cu Premiul de Excelență în Construcții în 2015. Aceasta funcționează cu energie verde: încălzirea și răcirea sunt asigurate cu pompe de căldură, iar consumul de energie este atenuată cu celule solare. Crama este echipata cu rezervoare de fermentare din oţel inoxidabil cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit, utilaj de etichetat și de de remuaj pentru spumant.

Publicitate