Nu vine marea la tine? Unde te relaxezi pe lângă București vara asta

Nu prea îți vine să stai în București pe căldura asta, dar nici prea departe nu poți pleca, așa că în cazul în care vrei o zi-două de relaxare mai departe de agitația orașului, îți dăm mai jos câteva idei.
Dacă nu știai, Therme s-a extins, de anul ăsta, cu cea mai mare plajă urbană din Europa, Sands of Therme – 30.000  mp de plajă cu piscină tropicală, un decor exotic cu peste 600 de palmieri și măslini, 1.500 de șezlonguri, beach club și terenuri de sport (ca o curiozitate, investiția a fost de 5 milioane de euro). Locul are mai multe zone, în funcție de care diferă și prețurile (vezi în caseta de mai jos), astfel:
The Palm, chiar lângă plajă, e zona de relaxare cu piscină, pool bar, 171 de locuri la bar, la mese, pe banchetă și șezlonguri în apă, înconjurată de vegetație și gradene cu șezlonguri. Zonele neacoperite din jurul piscinei au șezlonguri, umbrele și vele.
Beach Club-ul are amenajate mai multe spații de luat masa și băut: Cocktail Bar cu băuturi signature de vară, wine-bar-ul VINO de pe plajă cu nu mai puțin de 126 de etichete de vin de prin toată lumea, precum și platouri de brânzeturi și charcuterii, zona de grill Beach Barbeque vine cu preparate din bucătăria internațională, gelateria Carte d’Or cu deserturi franțuzești, italienești și exotice, cărora li se alătură un Coffee Shop și un Beer Bar.
Galax,  zona pentru familii, are 1.000 de șezlonguri, 3 beach bar-uri, restaurantul Galaxy și Grill Bar. Nu putea lipsi un spațiu de wellness, iar Elysium are nu mai puțin de 6 saune, piscină, pool bar, gradene cu șezlonguri, cabinete de masaj, pool bar și restaurant. Nu în ultimul rând, pentru cei ei care nu pot sta locului prea mult timp, sunt amenajate două terenuri de volei și un teren de fotbal pe nisip, cărora li se va alătura și un teren de fotbal pe iarbă.
Info utile .DN 1 Otopeni- Balotești. Tel.: 031.08.88.88, www.therme.ro. Tarifele pentru adulți încep de la 45 lei (în zona Galaxy) pentru 3 ore și merg până la 66  lei pentru o zi întreagă. Pentru copii – de la 29 lei pentru categoriile de vârste 3-16 ani, gratis pentru cei mai mici, iar pentru studenți și seniori – de la 35 de lei (diferă și în funcție de zile și ore). Pe site-ul lor găsești toate prețurile, inclusiv ofertele speciale pentru familii și pentru persoane cu dizabilități. Poți ajunge aici cu autobuzul special Therme care pleacă din Piața Romană, autoturismul personal sau taxiul.

Publicitate
Domeniul Bogdan

DCIM100GOPROG0027719.
La capătul celalalt al orașului, nu departe de Metro Militari, Divertiland – care este cel mai mare parc acvatic din România (capacitate 7.000 de persoane) este la al cincelea an de la deschidere și vine cu noi propuneri de relaxare și distracție.
Los Petitos este zona dedicată copiilor, cu tobogane și piscine special pentru vârstele și înălțimile lor. Los Turbos este zona de maximă adrenalină, zona toboganelor înalte – atracția „de bază” a complexului. Arena del Sol aduce nisipul auriu mai aproape de București, iar La Plaja e zona în care se află piscina cu valuri. În centrul parcului – La Insula – se află Lazy River -râul în permanentă curgere, unic la noi, iar la Splash Attack – Fortăreața Ploii, cei mici se distrează de mama focului. Super Paradise este cea mai nouă zonă cu piscină de dimensiuni olimpice, piscină pentru copii și două restaurante. Iar pentru cei mai activi, instructorii profesioniști dau lecții de surf, spinning, zumba, aqua aerobic, volei, înot și padboll. De mâncat și băut, poți alege dincele 9 restaurante: pizza, burgeri, mâncare românească, mediteraneeană, deserturi ș.a. LNKO -specific grecesc, Robstone – grătare și salate, WOW Burger, Jolly Corner cu înghețate, prăjituri, cafea și frappe-uri, Bucătăria de vară cu ciorbe, musacale și mâncăruri gătite, la Easy Breasy ai cocktailuri și  băuturi, iar Beers & Cheers te așteaptă cu ecrane mari de urmărit competiții sportive.
Cei de aici fac periodic evenimente și petreceri – Spuma party, Kids Tuesday, Saturday Sensations, ședințe de fitness, grill-uri românești ș.a. (Utile: Str. Divertismentului, nr. 1, Autostrada Bucuresti-Pitești, km 13, 077040, Chiajna. Tel.: 021.9446. Transport. Autoturism personal (există 1.000 de locuri de parcare), microbuze Divertiland care pleacă din zona Pacii – Turbotequila și trenuri speciale din București Nord și Basarab. Prețul unui bilet începe de la 40 de lei pentru adulți, în funcție de vârstă și de zi, respectiv 25 lei pentru copiii sub 10 ani (nu se plătește pentru cei de până în 3 ani). 

picnic_buftea
Pe malul lacului Buftea, Lake Resort este fosta bază turistică Buftea, preluată tot de grupul Divertiland și relansată recent în actalul format – o zonă înverzită de agrement (30.000 mp) pentru ieșiri în familie sau în grup, dar și pentru evenimente private, team building-uri, competiții sportive, concerte.
Găsești cazare în 12 bungalouri, ponton pe malul lacului, alei înverzite, piscină și zone de joacă pentru copii, restaurant, sau te poți relaxa la un picnic pe iarbă verde. Interesant aici este conceptul de coș de picnic, o premieră concepută de Carousel Events – Pick a Picnic, semnat de câștigătoare Master Chef, Jesica Zamfir, care îți posibilitatea să stai la picnic într-un spațiu amenajat tematic și să îți configurezi singur coșul de picnic în funcție de preferințe (o idee bună și pentru companii care vor să organizeze evenimente).
Pentru mișcare și distracție există un teren de sport multifuncțional și unul de volei pe nisip, galerie de tir cu arcul, perete de escaladă și paintaball. (Str. Aleea cu Brazi, nr. 3-5, Buftea. Tel.: 0786.869.541, e-mail: contact@buftealakeresort.ro, www.buftealakeresort.ro. Cazare bungalou 160 lei/seară. Prețuri piscină: 30 lei adulți, 25 lei studenți luni-vineri; 35 lei/ week-end, iar pentru copii 25 lei / luni-duminica (includ acces la piscină și la cele două zone de joaca și atracții pentru cei mici).

Publicitate

greaca1
Dacă vrei relaxare deplină și aer curat în mijlocul naturii pentru un week-end în familie, o ieșire în grup ori o petrecere cu prietenii, îți recomandăm Domeniul Greaca – înspre Giurgiu, în Lunca Dunării, cam la 40 de minute de București. (Ca o curiozitate, localitatea și-a primit numele de la Hanul “La Greaca cea frumoasă”, pe vremuri proprietatea unei grecoaice care deținea moșia de aici.)
O zonă foarte frumoasă, înverzită – 32 de hectare cu resort complet de cazare și relaxare, faună bogată, ponei, două piscine pentru adulți și copii. Aproape de piscină e o zona de foc de tabără.
Conacul are 15 camere duble si un apartament, cu terasă mare, cu priveliște superbă. Conacul are restaurant a la carte și sală de evenimente de tip cramă, cu terasa imensă cu barbeque . Situat chiar la intrarea în conac, cum treci pe sub arcadele în stil neoromânesc, restaurantul Carte Blanche are bucatarie romanească și mediteraneeană (150 de locuri), muzica live și o priveliște frumoasă cât vezi cu ochii. Tot aici este și sală de conferințe cu video proiector, ecran și flipchart.
Piscina are 400 de locuri cu baldachine, saună, jacuzzi, doua baruri și bucătărie proprie, iar seara se încind petrecerile cu DJ. În zona piscinei pentru copii, e loc de joacă și un baldachin unde poți cere o ședință de masaj.
De mâncat, poți opta și pentru meniul de brunch cu preparate de mic dejun, supe, creme, ciorbe, gustări reci și calde, preparate din carne (porc,pui, pește,vită, curcan, berbecuț, fructe de mare), garnituri, salad bar, deserturi și fructe, iar de băut sunt vinuri, țuică, vișinată, murată, zmeurată (toate de casă), apă și cafea.
Cei mai activi se pot relaxa cu partide de tenis de camp, tenis de masă și biliard.
Locul este foarte bun și pentru evenimente, de la nunți, la team-buildinguri, cu meniuri personalizate.
Traseu recomandat: DN4 către Oltenița- Popești Leordeni – Frumușani – km 31 – dreapta către Heraști – Hotarele (se urmează drumul cu prioritate). Rezervări. Tel.: 0785.28.00.40, 0785.28.00.28; e-mail: rezervari@domeniul-greaca.ro, www.domeniul-greaca.ro. Pentru o noapte de cazare, prețurile încep de la 299 lei/adult – single sau 360 lei- camera dublă. Poți alege și pachete all inclusive cu cazare, mic-dejun, prânz, cină, acces la toate facilitățile outdoor la 720 lei. Prețul de brunch separat (vezi în text) este de 100 de lei. Copiii cu vârsta între 0 și 6 ani au acces gratuit, iar cei între 6-12 ani, astfel – 50 lei brunch + 45 lei/noapte (pat suplimentar dacă e cazul) și de peste 12 ani – 100 lei brunch + 45 lei/noapte (pat suplimentar).