Sâmbătă sticlelor (și porților) deschise în Dealu Mare: în fiecare lună, cramele te așteaptă la o oră de București

Din 27 februarie 2021, fiecare ultimă sâmbătă din fiecare lună este ocazia unor experiențe senzoriale altădată rezervate doar cunoscătorilor. În regiunea viticolă Dealu Mare, la doar o oră de Capitală, în cadrul “Sâmbetelor porților deschise”, mai multe crame vor oferi programe simple și distractive de degustare și înțelegere a vinului – se arată într-un comunicat de presă.

Publicitate
Excursii

Adresate deopotrivă unui public debutant sau pasionat în domeniul vinurilor, “Sâmbetele sticlelor deschise” oferă oaspeților ocazia unei evadări din cotidian care desfată atât simțurile cât și intelectul, într-o manieră cât se poate de jovială. Cunoașterea altor oameni interesați de subiect, inițierea în degustarea vinurilor, prezentările și discuțiile libere cu oamenii care le produc, asocieri cu mâncare și bucuria pură a unei ieșiri în natură completează satisfacția posibilității de achiziționare direct de la cramă a unor produse ale naturii care capătă, astfel, o “poveste personală”. 

Programul – gândit ca o ofertă de cunoaștere și culturalizare, și nu una comercială – este organizat de Asociația Profesională Vitivinicolă Dealu Mare ca urmare a succesului înregistrat în 2020 de week-end-ul cramelor deschise intitulat “Evadare în Dealu Mare”, la care au participat aproximativ 250 de persoane în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, și care a prilejuit o donație de interes către Spitalul din Mizil.

Publicitate

Programul lunar exact, costurile de acces și lista cramelor deschise la fiecare “Sâmbătă a sticlelor deschise în Dealu Mare” pot fi consultate pe site-ul www.dealu-mare.ro sau prin abonarea la Newsletterul de pe site, ori pe profilul de Facebook “Asociația Dealu Mare”.

În momentul de față, Asociația Dealu Mare numără 13 crame, urmând ca inițiativei de creștere și promovare a calității vinurilor din regiune să se alăture permanent și alte entități: crame, pensiuni, restaurante sau resorturi din zonă. 

Acțiuni precum “Sâmbetele sticlelor deschise” sunt doar o parte dintr-un program anual amplu de acțiuni menite să apropie publicul de vinurile din regiune: pe parcursul lunilor următoare vor fi anunțate multe alte oportunități de distracție, cunoaștere și răsfăț – gustativ și cultural-artistic.

Rămâneți aproape, căci #DealuMare e tot timpul #PesteAșteptări!