Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală 2009 – singurele vinuri din România distinse cu Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2019

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală 2009 au fost singurele vinuri din România distinse cu Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2019. Cu aceste distincții, Jidvei devine prima cramă râmânească ce obține o astfel de performanță  la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vin.
La cea de-a XXVI-a ediție, Concours Mondial de Bruxelles s-a desfășurat între 2-5 mai, la Aigle, în regiunea Vaud, situată la marginea Văii Ronului și înconjurată de Alpii Elvețieni.

Publicitate
Excursii

Doar 1% dintre vinurile înscrise s-au calificat pentru cea mai râvnită distincție

Din totalul de 9.150 de vinuri înscrise anul acesta, doar 91, adică un procent de 1%, s-au calificat pentru Marea Medalie de Aur, iar dintre acestea doar 22 au fost vinuri albe. În urma evaluării juriului  format din specialiști recunoscuți internațional pentru capacitatea lor de a evalua vinurile – cercetători, oenologi, comercianți și distribuitori, ingineri, jurnaliști, critici și scriitori de specialitate și reprezentanți ai industriei, Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și vinul de vinotecă Jidvei Fetească Regală 2009 sunt printre cele mai bune vinuri albe ale lumii – procent de doar 0,24% din totalul vinurilor înscrise. Vinurile care s-au încadrat pentru Marea Medalie de Aur au fost calificate excepționale, obținând un scor situat între 91,1 și maximul de 100 de puncte, remarcându-se prin expresivitate, finețe și caracterul lor unic.

Publicitate

Despre vinurile medaliate 

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 este un vin limpede, plin de strălucire, de culoare galben-auriu. La nivel olfactiv, se remarcă aromele de fructe galbene și citrice, dar și delicate accente de pâine cu semințe. Aceste arome se regăsesc și în gustul său dominat de o bogată paletă de citrice, conferind vinului o remarcabilă continuitate aromatică. Bine structurat, cu taninuri dulci, acest vin este generos, cu un final lung, bine stăpânit.
Jidvei Fetească Regală 2009 are culoarea galben-auriu și se deschide olfactiv cu arome delicate de gutui, pepene galben și miere răscoaptă, buchet pe care timpul l-a desăvârșit în liniște. Gustul său plin și rotund este dominat de notele catifelate de fructe exotice, cu accente ușor amărui de migdale. Un vin elegant, onctuos, plin de savoare.

Vinurile Owner’s Choice au obținut peste 100 de medalii, începând cu 2012

În perioada cuprinsă între lansarea gamei, în anul 2012, și până în prezent, vinurile Owner’s Choice s-au impus la numeroase competiții, obținând performanțe confirmate de cele peste 100 de medalii obținute la unele dintre cele mai importante concursuri de la nivel mondial, dintre care  Concours Mondial de Bruxelles, Concours Mondial du Sauvignon, Decanter World Wine Awards, Femmes et Vins du Monde, Mundus Vini Wine Challenge, Austrian Wine Challenge Vienna, International Wine and Spirit Competition, London Wine Competition, International Wine Trophy Frankfurt și Vinalies Internationales Competition.
Ana Sauvignon Blanc a repurtat nu mai puțin de 30 de medalii – 10 de aur și 12 de argint, obținute la competiții precum Concours Mondial de Bruxelles, Concours Mondial du Sauvignon, MUNDUS Vini, Berliner Wein Trophy și Vinalies Internationales.

Peste 100 de medalii pentru Jidvei în acest an

Vinurile Jidvei din recolta anului 2018 au fost distinse în acest an cu peste 100 de medalii în cadrul unor concursuri internaționale de prestigiu. Ana Sauvignon Blanc 2018 a avut o evoluție remarcabilă în cadrul acestor competiții, reușind să obțină pe lângă Marea Medalie de Aur, alte două medalii de aur și trei de argint.
Participarea României din acest an la Concours Mondial de Bruxelles a avut rezultate îmbucurătoare, încă 19 de vinuri din  țara noastră fiind distinse cu aur și argint, dintre care amintim medaliile de argint pentru alte două vinuri Jidvei din recolta anului trecut: Mysterium TR+SB 2018 și Owner’s Choice Ana Chardonnay 2018.