Miam? Mi-am! O seară cu mângâietorul – cronică telegrafică în epoca Tiktok: vinul Passarowitz 1718 din recolta 2019, degustat în august 2022

Pentru obsedații corectitudinii gramaticale din rețele sociale: primele 2 cuvinte din titlu sunt o cursă, o momeală, nu săriți! Important de reținut aici e că vinul Passarowitz 1718 – ediție limitată de la Crama Oprișor, ca întotdeauna – din recolta 2019 e “miam!”, iar eu “mi-am” petrecut o seară întreagă cu el. Pentru iubitorii exclusiv(i) de Primitivo și Amarone: rămâneți acolo, sunteți ok dar ăsta nu-i deloc ca alea, vă mai sunăm noi din când în când pe fix. Scriu telegrafic fiindcă cică se citește mai bine în epoca Tiktok – urmează cronica: elegant, amplu, ferm, în plină ascensiune. Arome olfactive și gustative de fructe negre, expresiv, nuanțat cu impresii de piper negru și roșu, postgust lung și suculent – de “miam!”. Cu spaghete “cacio e pepe” – brânză maturată de oaie și mult piper prăjit – s-a dovedit… generos și mângâietor. Robust, face față și completează mâncăruri cu arome oricât de puternice. De cumpărat acum mai multe sticle și de băut una acum, alta peste 3 ani și a treia peste încă 3. Dacă vă mai rămâne, de încercat și în 2032, cred. End of my story – go get yourselves a life with this wine, folks!

Publicitate
Excursii